Cadde Alfred Hitchcock'a cinsel taciz suçlaması!

Alfred Hitchcock'a cinsel taciz suçlaması!

01.11.2016 - 12:05 | Son Güncellenme:

Sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alan 1963 yapımı 'Kuşlar' filminin yıldızı Tippi Hedren, yönetmen Alfred Hitchcock'un kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

Alfred Hitchcocka cinsel taciz suçlaması

ABD'li oyuncu Tippi Hedren, 'Kuşlar' filminin çekimleri sırasında yönetmen Alfred Hitchcock'un, limuzinde kendisine saldırdığını ve öpmeye çalıştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Yaşadıklarını 'korkunç' olarak nitelendiren 86 yaşındaki oyuncu, anılarını anlattığı 'Tippi: A Memoir' adlı otobiyografisinde, Hitchcock'u öpmeyi reddettikten sonra ünlü yönetmenin kendisini 'kariyerini bitirmekle' tehdit ettiğini yazdı.

Tippi Hedren, söz konusu olayı bugüne kadar anlatmamasına gerekçe olarak ise o dönem cinsel tacizin dikkate alınmamasını ve Hollywood için Hitchcock'un kendisinden daha değerli olmasını gösterdi.

'Kuşlar' filmindeki 'Melanie Daniels' rolü ile ünlenen oyuncu, Universal Film Stüdyosu'nun kendisini Oscar'a aday göstermek istediği zaman Hitchcock'un araya girip buna izin vermediğini ve başka roller almasını engellediğini belirtti. Yaklaşık altmış yıldır oyunculuk yapan Hedren, efsane yönetmen için, "Kariyerimi mahvetmiş olabilir ama ona asla hayatımı mahvetme şansı vermedim" ifadelerini kullandı.