Gündem Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması bugün yapılacak

Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması bugün yapılacak

14.07.2014 - 10:09 | Son Güncellenme:

Kayseri’de görülecek Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması bugün yapılacak. Dava nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemi alındı.

Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşması bugün yapılacak

Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davanın 3. duruşması Kayseri Adliyesi 3. ağır ceza mahkemesinde bugün yapılacak. Eskişehir başta olmak üzere birçok kentten davayı takip eden yurttaşlar da Kayseri’de olacak. Davada milletvekilleri de yer alacak.

1’i polis Mevlüt Saldoğan olmak üzere 5 tutuklu ve 3 sanık polisin yargılandığı dava birçok skandalla gündeme gelmişti. Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anına ait görüntüler Harman Ekmek Fırını sahibi tarafından 2 kez silinmeye çalışılmış, daha sonra görüntülerin gönderildiği bilirkişi Serkan Uğurluoğlu’nun da görüntüleri 2 kez sildiği anlaşılmıştı. Korkmaz’ın dövülme anına ait görüntüler Jandarma Kriminal Dairesi’ne gönderilmiş ve orada kurtarılmıştı. Sanık polisler ise dövdükleri şahsın Ali İsmail olmadığını iddia etmişti. Görüntüler TÜBİTAK’a gönderilmiş ve dövülen şahsın Alİ İsmail korkmaz olup olmadığının tespit edilmesi istenmişti. TÜBİTAK raporu ise henüz mahkemeye ulaşmadı.

POLİS KENTTE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI
Dava sebebiyle polis, kentte geniş güvenlik önlemi aldı. Gece 04.00’dan itibaren önlem almaya başlayan polis, Kaldırım Caddesi; Erkilet Bulvarı-Eski Veterinerlik Kavşağı- Bağdat Caddesi arasını araç ve yaya trafiğine kapattı. Erkilet Bulvarı; İstasyon Kavşağı- Eski Veterinerlik Kavşağı arası ise sadece araç trafiğine kapatıldı. Davanın görüleceği Kayseri Adliyesi çevresi de polis bariyerleriyle çevrildi. Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA), adliye önünde hazır bekletiliyor. Dava nedeniyle başka şehirlerden getirilen çevik kuvvet ekipleri de güvenlik önlemlerinde görev aldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE İNSANLARIN BİRBİRİNİ DÖVEREK ÖLDÜRMEYECEĞİ ORTAMI YAKALAMALIYIZ
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 3.duruşması yapılan Ali İsmail Korkmaz davası nedeniyle Kayseri’ye geldi. Demirtaş, Adliye girişinde yaptığı açıklamada ‘’ Türkiye’de hepimizin gelinen noktayı sorgulama, insanlık vicdanının geldiği noktayı sorgulamak için, kendimize soru sormamızı gerektiriyor. Kaybettiklerimizi elbette, geri getiremeyiz. Türkiye’de insanların birbirine döverek öldürmeyeceği bir ortamı, hepimizin linç öfke, ve kinle yaklaşmayacağı bir ortamı yakalamamız gerekir. Toplumda barış içinde biribirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşamamızın yolu böyle acı olaylarla yüzleşebilmektir ‘’ dedi

Selahattin Demirtaş, yanında Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ‘’Bugün Kayseri adliyesinde görülmekte olan Ali İsmail kardeşimizin katledilmesine dair duruşma için buradayız. Biliyorsunuz Gezi direnişi sonrası sırasında, Eskişehir’de hunharca, insanlık dışı sonucu dövülerek katledildi , Eli İsmail Korkmaz adlı genç kardeşimiz. Elbetteki ölüm her canlının tadacağı şeydir, Allah’ın emridir. Genç bir insanın 19 yaşındaki bir insanın böyle dövülerek bir kin sonucu öldürülmesi , Türkiye’de hepimizin gelinen noktayı sorgulama, insanlık vicdanının geldiği noktayı sorgulamak için kendimize soru sormamızı gerektiriyor. Kaybettiklerimizi elbette, geri getiremeyiz. Türkiye’de insanların birbirine döverek öldürmeyeceği bir ortamı, hepimizin linç öfke ve kinle yaklaşmayacağı bir ortamı yakalamamız gerekir. Toplumda barış içinde birbirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşamamızın yolu böyle acı olaylarla yüzleşebilmektir . Kayseri adliyesinden insanım diyen herkesin kabul edeceği bir kararın çıkması için, aileyle dayanışmak için, insanlık vicdanına sahip çıkmak için buradayız’’ş eklinde konuştu