İzmir Aliağa'da Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreninde Duygu Dolu Anlar

Aliağa'da Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreninde Duygu Dolu Anlar

02.06.2017 - 12:38 | Son Güncellenme:

.

Aliağada Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreninde Duygu Dolu Anlar

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında 367. kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 146 er düzenlenen törenle yemin etti.
Aliağa ilçesindeki Enka Spor Salonunda düzenlenen 367. kısa dönem acemi erlerin yemin töreninde duygu dolu anlar yaşadı. Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Gemalmaz, askerlerin hayatlarında başarılar dileyerek, "İçeceğiniz bu and; vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatın ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk Jandarmasına mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Taşıdığınız üniformanın, Yüce Türk ulusunun, şerefinin simgesi olduğunun ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek, jandarma teşkilatının aynası olduğunuzu unutmayınız" dedi.
İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Gemalmaz da, konuşmasının sonunda iki gün önce Şırnak’ta şehit olan askerleri Allah’tan rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan 146 kısa dönem er, omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti. Askerlerin yemin töreni sırasında aileleri gözyaşlarına boğuldu.
Törende yemin eden erler adına Ömercan Aparı konuşmasını yaptıktan sonra, İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan Jandarma Er Erman Tunca’ya da hediyesi Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz tarafından verildi. Tören sonrası yemin eden erler aileleri ile buluşarak, hasret giderdi.
Törene, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Gemalmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Vekili Binbaşı Murat Dinçer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Ceza İnfaz Müdürleri, kurum müdürleri ve asker yakınları katıldı.

Yazarlar