Dünya Almanya'da göçmen karşıtı parti bölündü

Almanya'da göçmen karşıtı parti bölündü

07.07.2016 - 11:25 | Son Güncellenme:

Kamuoyu anketlerinin yükselişte olduğunu gösterdiği sağcı, göçmen karşıtı AfD'de (Almanya için Alternatif), anti-semitizm tartışması istifalar getirdi.

Almanyada göçmen karşıtı parti bölündü

Kriz, yeni seçilen Baden-Wuerttemberg Eyaleti milletvekili Wolfgang Gedeon'un Holokost'a (Yahudi soykırımı) çok fazla ilgi gösterildiğine dair sözleri üzerine başladı. Gedeon ayrıca Holokost'u kabul etmemenin meşru olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'da Holokost'u kabul etmemek yasadışı.

Bu sözler üzerine Afd'nin eş başkanlarından biri dahil 13 eyalet milletvekili partiden istifa etti. Bu kişiler, Mart ayında Baden-Wuerttemberg Eyaleri'ndeki seçimlerde eyalet meclisine seçilen 23 milletvekili arasında yer alıyor.

Parti, eyalet seçimlerinde yüzde 15.1 oy almıştı.

Frankfurt Allegmeine gazetesine konuşan bir AfD sözcüsü, "Biz Almanya için alternatifiz diğerleri Almanya için anti-semitler" dedi. AfD'nin Baden-Wuerttemberg Eyaleti lideri Joerg Meuthen de, "Anti-semitizmin AfD'de yeri olamaz, olmamalı" dedi.

AfD bu yılın başında yayımladığı manifestosunda 'Almanya'da İslam'a yer olmadığını' belirtmişti.

Alman yetkililer, ülkedeki aşırı sağcı şiddet eylemlerinin son 15 yılın en üst noktasına ulaştığını belirtiyor. Almanya'da genel seçimler 2017 yılında yapılacak.
Kamuoyu anketleri, AfD'nin yüzde 10'un üzerinde desteğe sahip olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Kaynak: BBC Türkçe