Dünya Almanya’dan Türkiye’ye süre

Almanya’dan Türkiye’ye süre

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alman Der Spiegel dergisi, Alman hükümetinin İncirlik krizinin çözümü için Türkiye ile müzakereleri iki hafta daha sürdüreceğini, bu süreçte mütabakata varılmaması halinde Alman askerlerinin Türkiye’deki üslerden çekilmesinin gündeme geleceğini iddia etti.

Almanya’dan Türkiye’ye süre

Alman Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarından üst düzey bürokratların milletvekillerine verdiği bilgilere dayandırılan haberde Ankara’nın İncirlik’te asker ziyaretine izni vermemesi halinde, çekilme oylamaya sunulacak.

Bununla birlikte, Alman vekillerin Konya’daki üssü ziyaretleri için bir formül bulunduğu yönündeki haberler Alman basınına yansıdı. Deutche Welle’nin Alman Haber Ajansı DPA’ya dayandırdığı habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e Konya’ya yapılan tüm uçuşların NATO uçuşu olarak deklare edilmesi önerisinde bulundu. Böylelikle, federal meclis üyelerinin Konya’ya yapacağı ziyaretlerin Türk hükümeti tarafından onaylanması gerekmeyecek. Gabriel’in önerisine göre, NATO’nun Ankara’yı bilgilendirmesi yeterli olacak. Konya, NATO üssü olduğu için, Alman vekillerin Ankara’dan ziyaret izni alması gerekmiyor.