Mersin ALMANYA'NIN ÖNCEKİ CUMHURBAŞKANI WULFF DA "TARSUSLU" OLUYOR

ALMANYA'NIN ÖNCEKİ CUMHURBAŞKANI WULFF DA "TARSUSLU" OLUYOR

17.03.2014 - 10:15 | Son Güncellenme:

.

ALMANYANIN ÖNCEKİ CUMHURBAŞKANI WULFF DA TARSUSLU OLUYOR

Almanya’nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 18 Mart’ta Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenecek törenle, kentin fahri hemşehrisi olacak.
Almanya’nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff, bu ziyaret bağlamında 18 Mart Salı günü Tarsus Belediye Meclisi’nde saat 11.00’de düzenlenecek resmi törene katılacak ve “Fahri Hemşehrilik Beratı”nı Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan alacak.
Wulff bu törende bir de konuşma yapacak ve Türkiye Almanya ilişkilerinin dünü ve bugünü üzerinde duracak.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kentimize kazandırdığımız bu özel unvanın ilki kardeş kentimiz Langen'in eski Belediye Başkanı Dieter Pitthan’a verilmişti. Şimdi de Almanya gibi saygın bir ülkeye cumhurbaşkanlığı yapmış olan Sayın Christian Wulff, bu unvanı taşıyacaktır” dedi.
Wulff’un cumhurbaşkanı iken Ekim 2010 yılında Tarsus’a bir günlük bir gezi yaptığını hatırlatan Proje Sorumlusu ve Tarsus'un Avrupa Fahri Temsilcisi Gazeteci Yazar Mehmet Canbolat, “Christian Wulff, o ziyaretin ardından Tarsus’tan ayrılırken, bu şehrin gizemli dünyasından etkilendiğini bizzat bana söylemişti. Hatta ayrılırken, ‘Buraya en kısa zamanda yeniden geleceğim ve Tarsuslular ile daha yakın bir diyalog imkanı arayacağım’ demişti. Şimdi o gün geliyor ve Sayın Wulff, 18 Mart’ta kentimizde olacaktır. Alman yazılı ve görsel medyanın yanı sıra, birçok yabancı dildeki sosyal medyada, günlerdir Wulff’un Tarsus Fahri Hemşehrisi olacağına ilişkin sayısız haber ve yorum yayınlandı. Bu da, Tarsus’un dış tanıtımı açısından sevindiricidir” diye konuştu.
Öte yandan, Christian Wulff, Tarsus’taki resmi törenin ardından Mersin Üniversitesi’nde de bir konferans verecek ve burada öğrencilerin Türkiye-Almanya ve AB ilişkilerinin yanı sıra, güncel dünya sorunlarına yönelik sorularını yanıtlayacak.
Tarsus’un Fahri Hemşehrilik Beratı, bu şehirde doğmayıp, kentin dış tanıtımına katkı sunan, bölgenin sosyal ve kültürel alanda güçlenmesini hedeflemiş projelere doğrudan ya da dolaylı destek olan, uluslararası alanda belli bir konuma sahip şahsiyetlere veriliyor.
Fahri Hemşehri unvanı, zaman kavramı dikkate alınmaksızın, koşulların uygun olması halinde ve yeri geldiğinde verilen bir unvan oluyor ve Tarsus Belediye Meclisi’nin onayıyla gerçekleşiyor.