Gündem ALO 182 hattı ve MHRS ile randevusu nasıl alınır?

ALO 182 hattı ve MHRS ile randevusu nasıl alınır?

05.09.2015 - 08:54 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak online hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine nasıl üye olunur ve MHRS hastane randevu nasıl alınır tüm soruların yanıtını haberimizde sizler için hazırladık!

ALO 182 hattı ve MHRS ile randevusu nasıl alınır

Sağlık Bakanlığı hastaneye gitmeden önce randevu alabilmek için MHRS hastane randevu sistemini kurmuştur. Bu sistem sayesinde hem internet üzerinden hem de telefon ile arayarak randevu alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu sistemini kurarken öncelikle hastanelerde oluşan sıra ve kuyrukları engellemek ve vatandaşların daha kolay bir şekilde randevu alabilmelerini yarayan bir sistemdir. MHRS randevu sistemi hizmete açıldıktan sonra hastanelerde oluşan sıra ve kuyruklar son bulmuştur. Vatandaşlar MHRS randevu sisteminden aldıkları randevu ile randevu saatinde hastaneye giderek süre ve zaman kaybını da engellemiş olmaktadır. MHRS hastane randevu sisteminden online olarak internet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak MHRS internet sitesin giriş yapmalısınız.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Ana sayfada bulunan Türkiye haritasından veya iller seçeneğinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmelisiniz. Şehir seçme işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza şehirdeki hastaneler çıkacaktır. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçerek randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtiğiniz zaman sağ tarafta hastane hakkında iletişim bilgileri açılacaktır ve hemen altında randevu al linki açılacaktır. Bu linke tıklayarak randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sistem sizi merkezi hekim randevu sisteminin vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranız ve parolanızı girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da girdikten sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi randevu almak istediğiniz hastanenin klinik seçim sayfasına yönlendirecektir. Klinik seçim işlemi tamamlandıktan sonra son olarak hekim tercihinizi de sisteme belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardında sistem size uygun olan randevu saatlerini bildirecektir. Size uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine kayıtlı değilseniz ise randevu alabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra kimlik bilgilerinizi girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyet, doğum tarihi ve telefon numaranız doldurulması gereken yerlerdir. Bu bilgileri girdikten sonra 2 kere de şifrenizi girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından kaydet linkine tıkladığınızda sistem sizi tekrar vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek MHRS hastane randevu sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca MHRS randevu sisteminden aldığınız randevuları randevularım kısmından iptal edebilirsiniz. MHRS randevu sistemini telefon ile arayarak da kullanabilmekteyiz. İlk olarak cep telefonlarınızdan veya ev telefonlarından ALO 182 hattını aramalısınız. Bu hattı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk randevu alabilmek için ilk olarak T.C. kimlik numaranızı vermelisiniz. Operatöre T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra sistem bir süre sizi bekletip T.C. kimlik numaranızı onaylayacaktır. Onaylama işlemi sonrasında sisteme randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmelisiniz. Operatör size uygun olan randevu saatlerini söyledikten sonra randevu almak istediğiniz saati seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.