Gündem Altın Ayı kime gidecek?

Altın Ayı kime gidecek?

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu akşam düzenlenecek bir ödül töreniyle sonlanacak olan 67. Berlin Film Festivali’nde Paul Verhoeven başkanlığındaki jüri ödülleri dağıtmadan önce 18 filmlik yarışmanın öne çıkanlarına göz attık

Altın Ayı  kime gidecek

67. Berlin Film Festivali, bu akşam düzenlenecek ödül töreniyle sonlanıyor. Paul Verhoeven başkanlığındaki jüri, En İyi Film

Altın Ayı  kime gidecek
dahil ödülleri bu akşam dağıtıyor. 18 filmin yer aldığı yarışmada hangi filmlerin sahneye çıkma ihtimalinin yüksek olduğuna göz atalım.

Haberin Devamı

Yarışmadaki usta yönetmenlerden ikisi Altın Ayı veya En İyi Yönetmen gibi ana ödüller için sahneye çıkabilir. Bu ustalardan ilki Finlandiya sinemasının yaratıcı yönetmeni Aki Kaurismaki. Sinemacının yarışmadaki filmi ‘The Other Side of Hope’, Suriyeli bir mülteciyle Finlandiyalı sıradan bir adamın yolunu kesiştiriyor. Film, Kaurismaki’nin özel imzası soğuk mizahını da korurken, Avrupa ve mülteciler arasında insanlık üzerinden bir bağ kuruyor. Kaurismaki’nin yönetmenlik tarzından ödün vermeden çağın en önemli sorununu hümanizm üzerinden bakması eleştirmenler gibi jüriyi etkileyecektir.

Yarışmadaki ödül alabilecek diğer yönetmen Güney Kore sinemasının komedileriyle tanınan ismi Hong Sang-soo. Yönetmen yarışmadaki filmi ‘Bamui haebyun-eoseo honja’, kariyeri sekteye uğramış bir oyuncuyu önce Avrupa’da ardından Güney Kore’de takip ediyor ve genç kadının melankolisinin nedenlerine bakıyor. Sang-soo, otobiyografik izler taşıyan filminde sadelikle inilebilen derinlikleri gösteriyor. Jüri başkanı Paul Verhoeven’ın kendi tarzına çok uzak olsa da, Hong Sang-soo’nun alanındaki ustalığını takdir edebilir.

Haberin Devamı

Lelio ödül alabilir

Yarışmadaki genç sinemacılardan ödüle en yakın isim ‘Gloria’yla tanınan Şilili sinemacı Sebastián Lelio. Yönetmen, yeni filmi ‘Una mujer fantástica’da trans kadın Marina’nın yaşamına izleyiciyi sevdiği adamın yasını tutarken şahit ediyor ve adamın ailesinin Marina’ya bu izni vermemesine odaklanıyor. Lelio’nun güçlü portresiyle törende en tepe ödüllerden birini alması bekleniyor. Jüri, başroldeki transgender Daniela Vega’ya En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de verebilir. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse, ilk kez transgender bir oyuncu büyük festivallerde önemli bir ödüle uzanmış olacak.

Yarışmanın ilginç sürprizlerinden biri Japon yönetmen Sabu’nun imzasını taşıyan ‘Mr. Long’. Film, bir suikastçının yolunu bir çocukla kesiştirirken, türler arasında gidip gelmesiyle yarışmanın en güzel keşfi. Sinemada alışılmadık yaklaşımlara açık bir yönetmen olan Verhoeven başkanlığındaki jüri Sabu’nun filmine takdirini bir ödülle gösterebilir.