Kültür Sanat Altın Koza Film Festivaline Doğru

Altın Koza Film Festivaline Doğru

30.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 2-8 Haziran arasında gerçekleştirilecek "15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali"nin "Öğrenci Filmleri Yarışması" bölümünün ön eleme sonuçları açıklandı.

Altın Koza Film Festivaline Doğru

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin güzel sanatlar ve iletişim fakülteleri, sinema-televizyon bölümü öğrencilerinin son bir yıl içinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla katıldığı yarışmaya bu yıl 102 başvuru yapıldığı kaydedildi.

Ön jürinin yaptığı değerlendirme sonucu, "Kurmaca", "Deneysel",
"Canlandırma" ve "Belgesel" dallarında toplam 32 öğrenci filmi elemeyi geçti. Açıklamada, Türkiye’de genç sinemacıların yetişmesine büyük önem veren ve desteğini yıllardan beri arttırarak sürdüren komitenin, bu yıl da ön elemeyi geçen tüm filmlerin yönetmenlerini festivalde konuk olarak ağırlayacağı belirtilerek, seyirci ve yabancı kısa film yönetmenleri ile buluşmalarının sağlanacağı, yönetmenlere film gösterim ücreti ödeneceği ve her dalın birincisinin 5 bin YTL ile ödüllendireceği kaydedildi.

Festival sırasında bir araya gelerek öğrenci filmlerini değerlendirecek seçici kurul, sinema yazarı Burak Göral, oyuncu Feride Çetin, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Mehmet Ali Alabora ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’ndan oluşuyor.

Seçici kurul tarafından başarılı bulunan eserlerin sahiplerine,
festivalin ödül töreninin yapılacağı 7 Haziranda ödüllerinin verileceği bildirildi.
     

Yazarlar