Gündem Altın Koza’ya 15 aday

Altın Koza’ya 15 aday

22.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler belli oldu. 14 - 20 Eylül’de yapılacak festivalin ulusal yarışmasına başvuran 58 filmden 15’i yarışmaya seçildi.

Altın Koza’ya  15 aday

Yarışacak filmler arasında Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerlerinin yapacak Altın Aslan adayı Emin Alper’in yönettiği ‘Abluka’ ve Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda gösterilecek Senem Tüzmen’in imzasını taşıyan ‘Ana Yurdu’ bulunuyor. Ayrıca Berlin Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkan Faruk Hacıhafızoğlu’nun yönettiği ‘Kar Korsanları’ ve Emine Emel Balcı’nın imzasının bulunduğu ‘Nefesim Kesilene Kadar’ da Altın Koza için yarışacak. Sundance’den Altın Koza’ya gelen film ise Tolga Karaçelik’in yönettiği ‘Sarmaşık’.

Haberin Devamı

Kamera önünden yönetmen koltuğuna geçen Görkem Yeltan’ın ilk filmi “Yemekteydik ve Karar Verdim” ve Barış Atay’ın ‘Eksik’i de yarışmada dikkat çekiyor. Yarışmanın usta sinemacıları ise ‘Çalsın Sazlar’la Nesli Çölgeçen ve ‘Gece’ ile Erden Kıral. Diğer yarışma filmleri ise, ‘Dolanma’ (Tunç Davut), ‘Kasap Havası’ (Çiğdem Sezgin), ‘Misafir’ (Mehmet Eryılmaz), ‘Saklı’ (Selim Evci), ‘Toz Bezi’ (Ahu Öztürk) ve ‘Yarım’ (Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç) olarak sıralanıyor. 19 Eylül’deki ödül töreninde En İyi Film, 350 bin TL para ödülü alacak.