Gündem Altın Portakal 29 Kasım’a ertelendi

Altın Portakal 29 Kasım’a ertelendi

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 18 - 28 Ekim tarihlerinde yapılacağı resmi duyurulan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 52.’si ve hemen ardından yapılması planlanan Uluslararası Piyano Festivali, Altın Portakal Film Festivali Başkanı ve Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yaptığı yazılı açıklamaya göre ertelendi.

Altın Portakal 29 Kasım’a ertelendi


Festival tarihlerinde değişikliğe gidildiğini duyuran Türel’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Geçmiş yıllara göre bu yıl festivallerimizin tarihlerinde küçük bir değişiklik yapmış bulunuyoruz. Kasım başında ülkece sandığa gideceğiz, bunun hemen akabinde 15-16 Kasım tarihlerinde uluslararası alandaki en önemli ve saygın etkinliklerden biri olan G20 zirvesine Antalya olarak ev sahipliği yapacağız. Bu iki büyük organizasyon nedeniyle tarihlerde yaptığımız değişiklikler kaçınılmaz idi.
G20’den hemen sonra

Menderes Türel, 16. Uluslararası Piyano Festivali’nin G20 Zirvesi’nin hemen ardından 17 Kasım’da başlayacağını ve 29 Kasım’da sona ereceğini; Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ise 29 Kasım - 6 Aralık tarihlerine ertelendiğini duyurdu.
Geçen yıl Elif Dağdeviren direktörlüğünde gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ belgeseli, Cumhurbaşkanı’na hakaret içerdiği iddiasıyla festival komitesi tarafından yarışma dışı bırakılmıştı. Bu durumun ön jüri tarafından açıklanması, büyük tartışmalara neden olmuştu. Bu gelişmenin ardından Ulusal Belgesel Film Yarışması iptal edilmiş, sansür tartışmaları da festivale gölge düşürmüştü.