Apple Altın renginde iPhone X mi geliyor?

Altın renginde iPhone X mi geliyor?

16.04.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

ABD Federal İletişim Komisyonu, iPhone X’in altın kaplama görüntülerini yayınladı. Fakat Apple, geçen yıl Eylül ayında iPhone X’in tanıtımı sırasında renk seçenekleri arasında altın kaplama versiyonunu kullanıcılara sunmamıştı. Görüntülerden sonra iPhone X altın kaplama ile karşımıza çıkmaya mı hazırlanıyor?

Altın renginde iPhone X mi geliyor

iPhone X renk seçenekleri arasında gümüş ve uzay grisi olarak kullanıcılarına alternatif sunmuştu. Fakat ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) Apple’ın altın renkli bir iPhone X tasarladığı yönünde görseller paylaştı. Bu görseller daha önce başka bir şirket tarafından çekildi. Fakat ABD süresince 180 günlük gizlilik süresi bittiğinde FCC tarafından fotoğraflar yayına alındı. Komisyon tarafından ortaya çıkan belgeler doğrultusunda, Apple altın kaplamalı bir iPhone X tasarladığını ancak üretim sürecindeki aksaklıklardan dolayı telefonu kullanıcılarına sunamadığını belirtmiş oldu.

Haberin Devamı

Yeni cihaz, iPhone 8 serisinin altın renkli versiyonu ile benzerlikler gösteriyor. Telefonun kenarları iPhone 8 modeli ile hemen hemen aynı gözükebilir. Paslanmaz çelik kasadan ötürü daha parlak gözükse de tasarımsal olarak hiçbir farklılık gözükmüyor. Apple CEO’larından Tim Cook’un yaptığı açıklamaya göre, amiral gemisi iPhone X'in altın kaplama versiyonunu şu an için müşterilerin satın almasının mümkün olmadığını açıkladı.

Fakat Apple iddialara göre görüntülerin ortaya çıkmasından itibaren 12 çalışanını sızıntılar konusunda daha dikkatli davranmaları gerekçesiyle sert bir uyarı metni gönderdi.

Bunun dışında yeni cihazın gelecek Eylül ayında lansmanının yapılması iddialar arasında yer alıyor.