Ege Altınordu’da gençlik baharı

Altınordu’da gençlik baharı

27.04.2017 - 02:59 | Son Güncellenme:

Bülent Buda: Kusursuza yakın bir Bolu maçı, 2 güzel gol takıma yeni katılan gençlerin eylemleri. Temiz bir 3 puan elbette Play Off iştahını kabartır.

Altınordu’da gençlik baharı

Bülent Buda: Balıkesir’de önce dengeli ölçülü bir oyun. Rakibin gazını aldıktan sonra artan pas ve atak sayısı, Barış’ın nefis kafa golü 2’nciyi beklerken ataklarda kaptırılan rekor sayıda top. Karşı ataklarla Balıkesir’in gole dönüştüremediği pozisyonlar. Bir de hakemle vır vır muhabbete girişenler. Acaba diyorum, futbolcuların yüksek özgüveni kendilerine zarar vermeye mi başladı. Altınordu’ya eleştiriyi, bu takım bizi galibeyete, güzel oyuna alıştırdığı için yapıyoruz. Yoksa bütün gel gitlerine karşın sezon başarıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Play Off neden olmasın

Fatih Tanfer: Altınordu kazansa Play Off’un önemli adaylarından biri olabileceği maçı, maç içinde ritmini kaybettiği bir anda yediği frikik golüyle önemli 2 puanı bıraktı. İlk yarıda çok etkiliydi. Orta alanda rakibine adeta nefes aldırmadı. Mücadele gücünü en üstte çıkardı. Oyunu çift yönlü oynadı, ancak gol atamadı. Golü attıktan sonrada gençlerin tecrübesizlikleri yüzünden oyun içinde bazı hatalar oldu. Hüseyin Hoca düşüşü farketti, müdahale etti. Ancak, Abdülkadir’in frikik golüde görülmeye değerdi. Elbette takımı gençleştirmek kolay değil. Bir süreç gerektiriyor. Altınordu hakikaten gurur duyulacak bir takım.

Öz kaynak gururu

Mehmet Demirtaş: Gençlerin futbol dersi verdiği muhteşem Bolu maçının ardından, Balıkesirspor’dan alınan 1 puanda hiç yoktan iyidir. Kırmızı lacivertliler başarıya giden yolda yarışırken aynı zamanda eğitici ve yetiştirici kimliğiylede göz dolduruyor. Tüm Türkiye’ye örnek oluyor bu gençler. Balıkesir’e giden 18 kişilik kadronun 9’u özkaynak oyuncular. Berke Özer (17), Yusuf Acer (20), Fatih Aktay (20), Barış Alıcı (20), Oğulcan Ülgün (19), Alican Özfesli (20), Seydi Kayasoy (19), Yusuf Yalçın Aslan (19), Ali Mert Aydın (19), Altınordu özkaynak oyuncularını göğsünü gere gere oynatıyor. Türk futboluna ve Milli takımlara sunuyor. Doğru yönetim, doğru teknik ekibin önemi bir kez daha anlam kazanıyor. Benim gönlümde Altınordu zaten şampiyon oldu. Yolları açık olsun bu gençlerin.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Altınordu’yu anlatmaya fazla gerek yok aslında. Futbolu bilen, takip eden herkes Altınordu’ya, Altınordu’nun hangi şartlarda olursa olsun sahaya yansıttığı futbola büyük sempati duyuyor. Balıkesir karşısında da özellikle ilk yarıda, bildiğimiz oyun anlayışından ve disiplininden taviz vermeyen bir Altınordu izledik. İkinci yarının başında Altınordu öne geçti. Ancak, Balıkesir toparlandı ve Abdülkadir’in nefis golüyle skor 1-1 oldu. Kalan dakikalarda karşılıklı ataklar sonuç getirmedi ve sahadan 1 puanla ayrılan Altınordu, Play Off umudunu zora soktu.