Amasya AMASYA’DA HALK EĞİTİM BİNASININ YIKIMI BAŞLADI

AMASYA’DA HALK EĞİTİM BİNASININ YIKIMI BAŞLADI

23.04.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

AMASYA’DA HALK EĞİTİM BİNASININ YIKIMI BAŞLADI

Amasya’da uygulanacak Ferhat Tüneli Projesi 1. etap çalışması kapsamında yer alan eski Amasya Halk Eğitim Merkezi binasının yıkımına başlandı.
Amasya Belediyesi tarafından projelendirilip Harşena Dağı’nın altından geçecek olan Ferhat Tüneli’nin giriş mevkisinde bulunan eski Halk Eğitim Merkezi binası yıkım törenine Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, AK Parti Amasya Milletvekili adayları Said Yüce ve Hasan Ali Cesur ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
“Biz Amasya’yı yaparak değil, yıkarak güzelleştireceğiz” diye slogan geliştirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Özdemir, Amasya’nın kültürel dokusuna uymayan, ekonomik ömrünü tamamlamış olan bazı kamu binalarının boşaltılması ve taşınmalarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi.
Özdemir, binanın yıkıldığı alanın Amasya’nın trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Ferhat Tüneli’nin de başlangıcı olacağını dile getirdi.
Konuşmasında tarihi Amasya Valiliği binasının güçlendirme çalışmasının devam ettiğini anlatan Vali Çomaktekin de yeni binaların şehrin tarihine ve mimarisine uygun şekilde yapılmasına çalışıldığını söyledi.