Dünya Amazon’un küreleri çalışanları bekliyor

Amazon’un küreleri çalışanları bekliyor

31.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Microsoft ve Apple’ın çalışanları için yaptırdığı ağaç evler ve uzay gemisi temalı ofislerin ardından Amazon, merkez ofisinin yanına inşa ettirdiği yağmur ormanı kürelerini hizmete sundu

Amazon’un küreleri çalışanları bekliyor

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, yedi yıllık planlama ve inşaat sonrasında, mini yağmur ormanı kürelerini Seattle’da açtı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, basına tanıttığı kürelerin açılışını Amazon’un ünlü dijital asistanı Alexa ile birlikte yaparak ona “Alexa, Spheres’i aç” komutunu verdi.

Haberin Devamı

Alternatif bir alan

Toplamda 3.7 milyar dolar harcanan kürelerde beş kıtadaki 50 farklı ülkeden 40 bin çeşit bitki bulunuyor. Amazon çalışanlarının mola vermek, toplantı düzenlemek ve çalışmalarını yürütebilecekleri yerler olarak tasarlanan ve 800 kişilik kapasitesi olan mini yağmur ormanları, birbiriyle bağlantılı üç küreden oluşuyor.

Cam ve çelik kullanılarak yapılan en büyük küre 27 metre yüksekliğe ve 40 metre genişliğe sahip.

Ayrıca yağmur ormanlarını daha iyi yansıtması için içerideki sıcaklık ortalama 22 derece ve nem yüzde 60 civarında tutuluyor ve rüzgârlı bir esintiyi andıran havalandırma sistemi bulunuyor. Kablosuz internet hizmeti de sunan küreler, çalışanlara ‘alternatif bir çalışma alanı’ yaratıyor.

Haberin Devamı