Kültür Sanat amber’11 Sanat ve Teknoloji Festivali

amber’11 Sanat ve Teknoloji Festivali

04.11.2011 - 11:28 | Son Güncellenme:

Uluslararası "amber Sanat ve Teknoloji Festivali" 4-13 Kasım 2011 tarihlerinde beşinci yaşını kutlayacak.

amber’11 Sanat ve Teknoloji Festivali

Bu sene Anadolu Üniversitesi ve Beyoğlu Belediyesi ortaklığı ile yapılan amberFestival, sanatla yeni teknolojilerin kesişiminde sergilere, atölye çalışmalarına, sanatçı sunumlarına ve seminerlere yer verecek.

amberFestivalin bu seneki teması "Öteki Ekoloji". İnsanın doğal ve yapay çevresiyle kurduğu hertürlü ilişkiye, yarattığı yaşam alanları ve yaşam biçimlerine yeniden bakmayı öneren amberFestival bugünden daha iyi bir yaşam için "Öteki Ekoloji"nin ne olacagˆını, sanat ve teknolojinin kesis¸iminde sorguluyor.

amberFestival "Öteki Ekoloji" teması etrafında, izleyicilerini, yeni teknolojileri ifade aracı olarak kullanan sanatçıların ürettigˆi etkiles¸imli sanatsal is¸lerle bulus¸turuyor. Sergiye gelen izleyiciler Ioannis Michalous'un is¸inde hayatlarında ilk defa bir buluta dokunacaklar. Saša Spacal'ın is¸inde bir fanus içersinde bahçedeki bitkilerin ürettigˆi karbondioksit, sanal mikro-organizmalara hayat verecek. Jalila Essaidi s¸iddetin hakim oldugˆu günümüz ekolojisinde, kurs¸un geçirmeyen insan derisiyle bedensel eklentilerin ya da dönüs¸ümlerin nereye varacagˆını bir kez daha sorgulayacak.

Festival 3 Kasım Pers¸embe aks¸amı YEM (Yapı-Endüstri Merkezi) Fulya binasında, 34Solo işbirliği ile yapılacak Pecha Kucha gecesinde festivale katılan sanatçıların sunumları ile bas¸layacak. Bir ön izleme niteligˆindeki gecenin ardından, 4 Kasım Cuma aks¸amı Tütün Deposu Ek Bina’daki serginin açılısıy¸la festival etkinlikleri bas¸layacak. Hollanda, Fransa, İtalya, Yunanistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti, I·ngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Slovenya ve Türkiye'den katılan sanatçıların eserlerinden olus¸an sergi 5- 13 Kasım arasında gezilebilecek.

CHANCE projesi çerçevesinde düzenlenen ve sosyal ağların ve internetin sanat alanındaki kullanımının tartışılacağı, “Sosyal Ağlı Sanatın Ekolojisi” başlıklı sempozyum 4 Kasım Cuma günü Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile Cibali Salonunda gerçekleşecek.

Beyogˆlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde on gün boyunca tasarımcı ve sanatçıların yanı sıra gençleri hedefleyen; Flash, Processing VVVV, Pure Data gibi programlama dillerinden tipografiye kadar farklı seviyelerde bir çok atölye çalıs¸ması yapılacak.

Haberin Devamı



Ayrıca bilim, yeni teknolojiler ve sanat üçgeninde bir aras¸tırma ve tartıs¸ma zemini olmayı hedefleyen amberKonferans, bu sene 10-13 Kasım 2011 tarihlerinde üçüncü kez gerçekleşecek. Pers¸embe günü film gösterimleriyle bas¸layacak olan konferans, cumartesi ve pazar günleri “Öteki Ekoloji” çerçevesinde ders/atölye, tema konus¸maları, makale sunumları ve tartıs¸ma oturumlarıyla İ·stanbul Modern Sinema is¸birligˆi ile İ·stanbul Modern Sinema Salonunda yapılacak.