Gündem Ameliyat olamazsa vücudu iflas edecek

Ameliyat olamazsa vücudu iflas edecek

18.07.2014 - 16:55 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan ağır böbrek reflüsü ve kistik fibrozis hastası 3 yaşındaki Selinsu Baş'ın ameliyat olabilmesi için ailesi 15 bin lira arıyor.

Ameliyat olamazsa vücudu iflas edecek

Vücüdunda kabarıklıklar çıkan ve şu anda bir böbreği çalışmayan minik kızın ameliyat olmadığı takdirde birçok organının daha işlevini yitireceği belirtiliyor.

Selinsu'nun annesi ev hanımı Hatice Baş ise kızının, tedavi için 2 yılda 15'er günden 3 defa hastanede yattığını söylüyor. Hatice Baş, "Son kez 6 ay önce gittiğimiz hastanede kızımın sol böbreğinin çalışamaz duruma geldiği, sağ böbreğinin ise yüzde 40'ının işlevini sürdürdüğünü tespit ettiler. Böbrek reflüsü nedeniyle ameliyat olmazsa, 4 yaşındayken ilik nakli yapılması zorunlu hale gelecek" dedi.

Haberin Devamı

İdrar yolu enfeksiyonu Böbrek reflüsü ya da kısaca VUR olarak bilinen vezikoüreteral reflü, çocukluk çağında yineleyen idrar yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenlerinden biridir. Oluşan anormallikler sonucunda idrarın 'geriye kaçması' reflüye neden olur.

Kistik Fibrozis ise; akciğer, pankreas, bağırsak, ter bezleri dış salgı bezlerinde görülen kalıtsal bir hastalıktır. Çocukların gelişememesine yol açar.