Gündem Amiral ve albay silahlı dolaşmış

Amiral ve albay silahlı dolaşmış

01.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı dava dosyasından, birlik kameralarının kırılma görüntüleri ortaya çıktı Şüpheli Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem’in emir subayı Binbaşı Burhan Gülnar’ın birliğe ait 3c kapı kamerasını kırdığı belirtildi

Amiral ve albay  silahlı dolaşmış

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda yaşanan olaylara ilişkin 29 şüpheli hakkında açılan dava kapsamında, komutanlık kamera kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı.

Raporda, komutanlığa ait kamera kayıtlarının çözümünden elde edilen fotoğraflar yer aldı. Buna göre 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen şüpheli Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem 15 Temmuz’da saat 23.15’te yürüyerek birliğe girdi. Komuta katına çıkan Üstem, elinde silahıyla aşağıya indi. Bombalamalar ve jetlerin süpersonik hıza erişmesinden dolayı komuta katında yere düşen çerçeveleri personele toplatan Üstem, arka belinde silahı olan emir subayı Binbaşı Burhan Gülnar ile harekât merkezine girdi. Üstem ve Gülnar, otoparka gitti. Burada askerlerle bir süre konuşan Üstem, silahıyla komuta katına çıktı. Üstem ve Gülnar protokol kapısına indi. Gülnar bu sırada 3c kapı kamerasını kırdı. Kamera kayıtlarına göre şüpheli Harekât Başkanı Kurmay Albay Süleyman Yarayan’da 15 Temmuz saat 21.12’de sivil elbiseli olarak elinde çanta ile birliğe giriş yaptı. Nöbetçi amiri ile konuştuktan sonra şüpheli Mustafa Şaban Gümüşiğne’ye elinde kağıt ile bir şey gösteren Yarayan, imza kartonuyla birlikte komuta katına çıktı. Üstem ve Gülnar ile birlikte harekat merkezinden çıkan Yarayan’ın daha sonra çelik yelekli ve silahlı olduğu görüldü. Otoparka gelip bekleyen Yarayan, protokol kapısından ayrıldı.

Amiral ve albay  silahlı dolaşmış


Amiral ve albay  silahlı dolaşmış

Çelik yelekli ve silahlı

Haberin Devamı


Raporda, fotoğraflara göre Üstem’in emir subayı binbaşı Burhan Gülnar’ın 15 Temmuz saat 21:31 civarı araçla birliğe giriş yaptığı, komuta katı ve civarı, harekat merkezi, giriş çıkış kapıları ve Deniz Kuvvetleri tarafında görüldüğü, çoğunlukla Üstem ile birlikte olduğu, ayrıca çoğu yerde silahlı olarak görüldüğü, 16 Temmuz saat 11.17’de 3c kapı kamerasını kırdığı kaydedildi. Raporda, Yüzbaşı Mehmet Gümüşay’ın ise 16 Temmuz saat 05:53 civarı birliğe girdiği, komuta katı, harekat merkezi ve Deniz Kuvvetleri civarında çelik yelekli ve silahlı olarak görüldüğü, ayrıca iki kamerayı 16 Temmuz saat 13.07’de kırdığı ifade edildi.