Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kendimizi bildik bileli hepimize kusursuz bir güzellik anlayışı empoze edildi. Dört bir yanda karşımıza çıkan muhteşem vücutları ve çizilmiş gibi yüz hatlarıyla “İnsan değil” diye tabir ettiğimiz modeller; kadınların hep kendini eksik hissetmesine neden oldu. İnsanların kendilerini kusurlarıyla sevebilme ihtimalinin üzerine oynayıp durdular.

Kabul gören güzellik normlarına ulaşmak isteyenler, estetikten birbirinin aynı hale geldi. “İlla manken gibi zayıf olacağım” diye aç gezerken, hastanelik olan arkadaş gördü bu gözler! Zayıflama haplarından ölen çok sayıda kişi oldu ve bu saydıklarım yaşanmaya da devam ediyor.

Kusursuz güzellik baskısı yıkılıyor mu



Derin bir ‘Oh’ çekin hanımlar!

Haliyle son günlerde çok konuşulan Gucci’nin yeni tanıtım yüzünün model Armine Harutyunyan olması, her ne kadar sosyal medyada genç kadının ‘Allah vergisi’ görüntüsüyle epey dalga geçilse de, kusursuz güzellik baskısına karşı ses getiren bir duruş olması bakımından iyi bir seçim.
(Yalnız Instagram’da gördüğüm “Allah’ın Gucci’ne gitmesin de ne bileyim ya?” yorumuna çok güldüm, onu söylemezsem çatlarım!) Ve bu seçime bu açıdan bakıp, takdir etmek lazım bence...

Birçoğumuz onun gibi doğal bırakılmış, gür, simsiyah kaşlarımız olsa hemen düzelttirir, burnumuzu koşa koşa yaptırır ve ince dudaklarımızı dolguyla ördek haline getiriverirdik! Oysa sokakta yanınızdan kendi halinde geçip gidecek, dönüp bakmayacağınız, her yeri doğal bir kadını, güzellik baskısına sebep olmayacak bir model seçmişler. “Kusursuz olmak şart değil” demişler. Vallahi “Oh” dedik ya!

SPORA BAHANE KALMADI!

Yaz mahmurluğu bitip, şehir hayatına döndüğümüze göre, vakit sağlıklı yaşama da geçme vaktidir. Tatilde sporu, düzgün beslenmeyi savsaklamayan pek yok neticede... Ben spor yapmadığım birkaç aydır, bunun eksikliğini kendimde o kadar hissediyorum ki... Hem fiziksel hem de ruhsal olarak... Sadece vücudun değil; ruhun da büyük bir ihtiyacı spor, bu kesin!

Kusursuz güzellik baskısı yıkılıyor mu



Vakitsizlikten, tek başına egzersiz yapamamaktan ya da spor merkezlerinin fiyatlarından şikayetçi olanlar için süper bir alternatif çıktı karşıma...
Online pilates stüdyosu heryerdepilates.com’da, onlarca iyi eğitmenin hazırladığı yüzlerce pilates video’su var ve aylık maliyeti çok uygun. Al ekranını karşına, gir hedeflerini, sana özel programın hazırlansın ve yap sporunu.

Mutluluk ve sağlığa kavuşmanın en zahmetsiz hali... Bayıldım bu sisteme, hemen deneyeceğim!

SIFIR TAKİP EGOSU!

Instagram’da yüzbinlerce ya da milyonlarca takipçisi olup da, kendi tek bir kişiyi bile takip etmeyenler komiğime gidiyor. Egonun patlamış hali, burnu büyüklüğün abartılısı komik çünkü... Yani takipçilerine; “Herkes beni takip eder ama ben kimseyle muhatap olmayacak kadar devasa bir starım” mı demiş oluyorlar? Ya da arkadaşlarına, tanıdıklarına ve bulundukları noktaya gelmelerine vesile olan insanlara; “Siz beni önemseyip, takip edersiniz ama ben sadece kendimi önemserim” mi? Ne maksatla yaptıkları bilinmez ama kesin olan tek bir şey var ki; görünürde ‘0 takip’lerin hepsi stalker’ın kralıdır!