Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BODRUMDA BOZUKBAĞ KAHVALTISI
Bodrum’un bahçelerinden biri, ciddi emek, planlı çalışma, azim ve doğru konseptle Jüpiter Grubu tarafından Bozukbağ adıyla bir kahvaltı mekanına dönüştürüldü. İçerisinde ceylanların da olduğu bir hayvanat bahçesi, sebze bostanı, botanik bahçesi, gerçek ev ürünleri satan market ve çocuk bahçesiyle tam bir kompleks halinde...
Dikkatimi çeken bazı detaylara da kısaca değinmek istiyorum. Kütahya’da bir seramik atölyesi çok uzun süre Bozukbağ için çalışmış. İran’dan getirilen ve obje boyama konusunda uzman ressam Mehdi üç ayda tüm ahşapları, birçok duvarı, eski süt güğümlerini ve küpleri belli bir renk konseptine uygun boyamış.
‘Hassas davrandık’
Jüpiter Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Topal’ın üç yıldır topladığı doğal haliyle kullanılan Rum köy kapıları da hayranlıkla izlenebilir.
Tam ben bunlarla ilgili notları alırken yanıma gelen Tayfun Topal ile gastronomik mekanlar konusunda sohbete girdik. Birkaç cümlesi enteresan geldi, sizlerle paylaşıyorum: “Bizim grubumuz için en önemli unsur doğallıktır, ondan olabildiğince vazgeçmeyiz, bu tesiste de en çok buna dikkat ettik. Tek bir ağaç kesmedik, doğal yapıya ve eski tesislere dokunmadık. Onları kullanmaya ve rasyonel hale getirmeye özen gösterdik. Menüde de bu konuda çok hassas davrandık, özellikle bölgenin tatlarını sunmaya çalıştık.”
Hakikaten genç yaşta 22 değişik yiyecek-içecek ünitesini açan ve hepsinde başarılı olan bu grubu kutlamamak elde değil.
Damakları çatlattı!
Şimdi gelelim kahvaltıya; sabah 08.00’den akşamüzeri 17.00’ye kadar yalnızca serpme kahvaltı veriliyor. Ne yerseniz ve ne içerseniz kişi başı tek bir fiyat ödüyorsunuz.
“Menüde neler var?” diye sorarsanız… Karadeniz’de bir köyde tamamen doğal olarak üretilen ve zaman zaman içinden arı çıkan çam balı, Trabzon’dan gelen tuzlu tereyağı, Gaziantep’in güveçte peyniri, yan bostanda yetişen roka, salatalık, domates, köy biberi, gözünüzün tam önündeki odun fırınında pişirilen peynirli pide, çörek otlu pide, yine aynı yerde anında hazırlanan bir ağızlık pişiler, kendi yaptıkları reçeller, köz ateşte yapılan menemen ve göz yumurta, ‘kaynana dil peyniri’, karadut marmelatlı lor peyniri ve sahanda sucuk.
İnsan zaten bütün bunları yiyince o gün başka bir yere gitmek istemiyor.
Bu muhteşem lezzetler grubun koordinatör şefi Asım Yıldız’ın reçeteleri, bir kısmını zaten Rumelihisarı’ndaki Nezih’ten tanıyoruz fakat bu sefer Asım Usta hakikaten damak çatlatan bir tat yakalamış. Bu arada hoşuma giden buzdolabından çıkartılıp anında sıkılan greyfurt, portakal suları ve emaye demlikle porselen çaydanlıklar, bir de ocak üzerinde masaya gelen Türk usulü çay oldu.
Sonuç olarak Bodrum’a gidince kahvaltı ritüelini yaşamak için mutlaka Bozukbağ’a gitmelisiniz.
BODRUMDA BOZUKBAĞ KAHVALTISI