Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Tutunamayanlar’, TRT’nin yeni dizisi... Fragmanıyla dikkat çekti. Ev ahalisi ilk bölümü seyretti ve “İzleriz” dedi. ‘Leyla ile Mecnun’la karşılaştırma yapıp duruyorlar. Ya bir bırakın kendi haline... Bir görelim işi, sonra bıdı bıdı yaparsınız. Hemen altını çizeyim, öyle 80-90 dakika komedi olmaz. Dram olur, gözyaşı dökersin, ortalama üç dakika bakışırlar, idare edersin. Onlarda bile biraz alengirli kantarın sanatsal tarafını kaçırdın mı, olmuyor. Onun için
her hafta ‘espri yapacağım’ diye uğraşmanın da bir sınırı vardır. Bu, taş çatlasa, 50 dakikadır. Sonra söylemedi demeyin!

Haberin Devamı

Hangi grup izler?

Bizde izleme oranları gruplara ayrılmış durumda... AB’si var, CD’si var. Aslında hepsi birbirinin içinde... Hani üniversitesi bitirmiş, para kazanan bu projeyi takip edecek diye bir kural yok. Asgari ücretle geçiniyor, pazara arada gidiyor grubuna dahil, hatta orta terk olması da bu diziyi izlemez anlamına gelmez. Bu grupların içinde olmayan, TRT’yi terk edeli uzun yıllar olan bir kitle mevcut. İşte bu yapımın asıl izleyicisi onlar. ‘Leyla ile Mecnun’u seyredenler, hatta ‘Halka’ya takılanlar...
İzlenme oranı tatmin eder mi?
Açıkçası evinde reyting aleti olan kitlenin ilgileneceğini zannetmiyorum. Şöyle de bir önerim olabilir. Bu işi, bir süre burada götürüp, izleyicisini sağlamlaştırıp, daha ‘rahat espriler’ eşliğinde internet ortamına taşıyabilirler.

‘Sen yeteneksizsin’

Dizinin ‘Tutunamayan’ başrolünde Tarık, yani Doğu Demirkol kardeşimiz var. ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ye katılmıştı. Performans; ‘Bir şeyler var ama daha ham’ diyordu. Hatta öğrencilerle kafa bulunca yuhalanmıştı! Acun Ilıcalı şöyle demişti; “Empati ve seyirciyle iletişim yok. ‘Olur mu?’ diyorsan belki çok çalışırsan...” Sonra ünlü oldu. ‘O Ses Türkiye’de gak dedi güldüler, guk dedi yerlere düştüler. “Cem Yılmaz’ın o espirilerinin çok sevilmesinin sebebi, ortada bir kariyer var. Başarının üzerine, başkalarıyla dalga geçmesi sempatik karşılanıyor” diyen Ilıcalı, bu kez ‘kendisiyle dalga geçen’ Doğu kardeşimize gülüyordu!