Cumartesi Hafif ve iç açıcı

Hafif ve iç açıcı

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erkek giyiminde yaz şıklığının yolu, bahçe partisindeymiş gibi hafif ve iç açıcı giyinmekten geçiyor. Sezonun trendleriyle erkek giyiminin klasik kodlarını birleştiren bu stil, rahatlıktan ödün vermeden karizmatik görünmenizi sağlayacak

Hafif ve iç açıcı

Londra’nın Chelsea bölgesinde, kraliyet hastanesinin bahçesi olan Burton Court’ta düzenlenen bir kriket maçındayım. Flannels for Heroes isimli etkinlik, İngiliz gazilerine yardım eden derneklere bağış toplamak amacıyla Prens Harry’nin desteğiyle düzenleniyor. Etrafımda kraliyet ailesi üyelerinden, sporculardan, gazetecilerden, oyunculardan oluşan 380 kişilik bir topluluk var.

Haberin Devamı

Çabasız şıklık

Gözümü alamadığım tek şey, etrafımdaki erkeklerin stilleri. Sahadaki erkeklerin flanel kumaşından yapılan beyaz pantolonları, incecik beyaz gömlekleri ve şık süveterleriyle sergilediği klasik yaz şıklıkları yeterince ilgi çekici. Davete katılanlar ise “Erkekler yazın nasıl giyinmeli?” sorusunun cevabı gibi.

Bütün gün süren maçların ve açık artırmaların yanı sıra çay saati, kokteyl ikramı, parti derken etkinlik akşamın geç saatlerine kadar devam ediyor. Tüm bu farklı durumlara ayak uydurmanın zorluğuna rağmen herkes “çabasız şıklık” kavramının el kitabını ezberlemiş gibi sanki. Malum, yaz gelince açık renkler, ince kumaşlar, ceket giymeli mi giymemeli mi,
kravat mı mendil mi gibi sorular erkeklerin kafasını karıştırır. Oysa telaşa gerek yok. Zira sezonun erkek giyim trendleri, materyalleriyle rahatlığı öne çıkarırken, detaylarla şıklığın dozunu artırıyor, fit silüetler giyeni daha formda gösteriyor.

Haberin Devamı

Her şeyden önce artık “Bol olan rahattır, fit kesim ise daracık olan demektir” gibi yanlışları unutun. Burberry Prorsum’dan Viktor&Rolf’e, Ralph Lauren’a kadar pek çok marka; erkek giyim koleksiyonlarıyla bilekte biten dar pantolonlara övgüde bulunuyor örneğin bu yaz.

Erkeklerin büyük hatası

Etkinlikte sohbet ettiğim Dockers global tasarım başkanı Doug Conklyn de aynı fikirde. Kendisi de gerçek bir stil ikonu olan Conklyn, erkeklerin en büyük stil hatasını beden seçerken yaptıklarını, “rahatsa üzerime olmuştur” düşüncesinden artık sıyrılmak gerektiğini söylüyor. En büyük ilham kaynağının 15 yaşındaki oğlu olduğunu anlatan tasarımcıya göre, bir zamanlar “baba pantolonu” olarak anılan chino’lar değişen renk ve kesimleriyle rahatlıktan ödün vermeden şık olmak isteyen gençlerin de favorisi artık.

Tasarımcının önerisi, vücudunuz kusursuz olmasa da cekette ve pantolonda üzerinize oturan kesimlere yönelmeniz. Rahatlık sorununu ise esneyen kumaşlar çözüyor. Aslında tüm bunlardan yola çıkarak söyleyebiliriz ki yaz şıklığının anahtarı; bütün yazı, havalı
bir bahçe partisindeymişsiniz gibi geçirmekte. Jean ve takım elbise arasındaki orta yolu bulan chino pantolonlar, keten gömlekler ve blazer ceketler, renkli trikolar, çiçek desenleri, mendil, şapka gibi aksesuarlarla iç açıcı ve hafif görünmeniz daha kolay olacak.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

Siyaha saplanıp kalmayın

- Günlük giyimde klasik, deri ayakkabıları çorapsız giymek son zamanların en popüler trendlerinden. Ancak o kadar iddialı olmadan çorapsızlık trendine uyum sağlamak istiyorsanız “sürücü ayakkabısı” denilen modellere yönelin.

- Gömlekle, tişörtle, kravatla, mendille... Blazer ceket her yaz, her durumda kurtarıcıdır, unutmayın.

- Klasik pantolonlarla, hatta takım elbiselerle tişört giymekten korkmayın. Elbette üzerinde en sevdiğiniz çizgi film karakterinin olduğu tişörtten bahsetmiyorum. İnce yakalı ve dokulu, dar kesimli, doğal renklerdeki tişörtleri deneyin.

- Siyaha saplanıp kalmayın. Takım elbise için en iyi yazlık alternatifler; lacivert, gri ve kemik renkleri. İncecik çizgi desenlerini de unutmamak gerek.

Haberin Devamı

- Kravat bağlamanın windsor, half windsor, four in hand adı verilen farklı teknikleri var. İnternetteki video sitelerinde yapacağınız ufak bir araştırmayla ince, spor kravatları bağlarken fark yaratabilirsiniz.

- Rahmi Koç’tan ilham alın. Çiçek desenlerini sevmiyorsanız bile yakanıza taze çiçek iliştirin.

Kısa Kısa

Renkli çiçekler Türkiye’de

Fransa’da çok sevilen aksesuar markası Les Nereides, Türkiye’deki ilk mağazasını Nişantaşı’nda açtı. Mağazada markanın rengarenk takılarının yanı sıra mum ve parfüm gibi ürünlerini bulmak mümkün.

Stil ikonu scooter

İtalya’nın önemli stil sembollerinden Piaggio ve Giorgio Armani işbirliği yaparak Vespa 946 Emporio Armani’yi geliştirdi. Türkiye’de de satışa sunulacak olan özel seri, hem modaseverlere hem de scooter tutkunlarına hitap ediyor.

Efsaneler buluştu

Balencıaga sonbahar/kış 2015 kampanyasının yüzleri Lara Stone ve Kate Moss oldu. Modaevinin kreatif direktörü Alexander Wang, bu yeni koleksiyonla markanın köklerine saygı duruşunda bulunurken, kampanya fotoğrafları da sezona fütüristik bir hava katmış.

Haberin Devamı

Alışveriş

l Yazın en büyük avantajı, güneş gözlüğünün etkisiyle hem gündüz hem de akşamüstü stilinin karizma çıtasını yükseltebilmek.
Ray-Ban Clubmaster 515 TL.

l Hotiç’in Garth isimli ayakkabı modeli
çorapsız giymek için ideal. Fiyatı 240 TL.

l Ceketinizin yakasına takacağınız renkli, ipek mendiller stilinizi anında hareketlendirecek. Vakko’da 99 TL.

l Dockers’ın Slim Tapered Khaki modeli, yumuşak dokusu ve rengiyle tüm güne uyum sağlıyor. Fiyatı 180 TL.