Cumartesi Paul ekmeklerine yemek de ekledi

Paul ekmeklerine yemek de ekledi

30.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vakti zamanında Etiler’deki ve Nişantaşı’ndaki Paul’de kahvemizi içip tatlımızı yiyorduk. Bir anda ortadan kaybolan Paul, Buyaka AVM’de yeniden açıldı. Paul, pastane ürünlerinin yanı sıra, günün her saatine uygun üç farklı menü sunuyor.

Paul ekmeklerine yemek de ekledi

1889 yılında Kuzey Fransa’da küçük bir fırın olarak kurulan Paul, pastane ürünlerine odaklanan küçük bir işletmeydi. Düşünün ki, bugün, Fransa’da 200 çiftçi Paul’e ekmek yetiştirmek için çalışıyor. Beşinci kuşağın yönetiminde olan Paul’ün “ekmek sanatının ustası” olarak tanınmasını sağlayan da bu.
Paul, tüm şubelerinde neredeyse aynı menüye sahip ve özel tariflerinden taviz vermiyor. Ancak Türkiye’ye ikinci gelişlerinde elbette ki Türk damak tadına uygun bazı eklemeler yapmışlar. Antep Fıstıklı tatlılar, sahlep, levrek, kuzu gibi seçenekler menüde yerini almış bile. Viyana usulü çörekler, krep, omlet ve yumurta çeşitleriyle başlayan kahvaltıyı takiben, öğle ve akşam yemeği menüsünde, Fransız çıtır ekmekli soğan çorbası; karides ve avokadolu sandviç; karamelize üzüm ve kabaklı biftek, ızgara somon gibi tatlar var. “Tatlı nerede hani?” diye soranlara Paul’ün turta, makaron, kek ve pasta çeşitlerini önerebiliriz. Bir de, beş çayı geleneğini yaşatmak isteyenler için “Çay saati” menüsü iştah açıcı gözüküyor.

Haberin Devamı

“2013’teki büyümemiz İstanbul odaklı”

Ali Al Khalil (Azadea Grup ülke müdürü)
“Türkiye’ye gelme kararımız idari bir karardı. Paul’ü Türkiye’ye getirmek için mümkün olan en iyi fırsatı bekledik. Buyaka AVM açılışı ile aynı zamana rastladı. 2013’teki büyüme planımız İstanbul odaklı. Öncelikle İstanbul’daki büyük alışveriş merkezlerinde olmak istiyoruz. 2014’ten sonra diğer şehirleri de değerlendireceğiz. Yarattığımız beklentiyi en iyi şekilde karşılamak için titizlikle çalışıyoruz.