Ege 130 KİLOLUK FUTBOLCU

130 KİLOLUK FUTBOLCU

15.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ziya Yıldız’ın obezite tedavisi görmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Metin Ergün, “Bu futbolcunun nasıl lisans aldığı araştırılmalı” dedi

130 KİLOLUK FUTBOLCU

İzmir 2.Amatör Küme 4. Grup takımı Dostgücü’nde 130 kiloluk bir futbolcu top koşturuyor. Geçen hafta sonu Yusuf Tırpancı Sahası’nda Mersinlispor maçı için sahaya çıkan Dostgücü’nde bir futbolcu görenleri hayrete düşürdü. 16 yaşındaki Ziya Yıldız 130 kilo olmasına rağmen takımıyla beraber yeşil sahaya çıktı. Zor da olsa ısınma hareketleri yapan futbolcu, hakemlerin sahaya çıkmasıyla beraber yedek kulübesindeki yerini aldı. Aşırı kilosuna rağmen kulübede maçı izlemeye başlayan Ziya Yıldız, neşeli tavırlarıyla da dikkati çekti. 15 numaralı formasıyla hocasının talimatını bekleyen Ziya Yıldız 90 dakika sonunda maça girme şansını elde edemedi.
Ege Üniversitesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Metin Ergün (Bucaspor Kulüp Doktoru): Bu oyuncunun şişmanlığı obezitenin de dışında. Dostgücülü futbolcu yüksek efor isteyen bir sporu yapamaz. Kalp, tansiyon ve şekerle ilgili sorunları olabilir. Daha da önemlisi kilonun oluşmasındaki sorunlar araştırılmalı. Yani ileri derecede bir araştırma yapılmalı. Çünkü oyuncunun fiziksel görüntüsü yarışmacı sporcu olmaktan çok kilo verme tedavisine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Fazla kilolar bu oyuncuda şeker hastalığını da tetikleyebilir. Genelde aşırı kilosu olanlara sağlık raporu verilmemeli. Bu oyuncunun bu şartlarda belgeyi nasıl ve nereden aldığı da düşündürücü dedi.