Ege “Bunun hepsini sen mi yedin?

“Bunun hepsini sen mi yedin?

25.03.2017 - 05:54 | Son Güncellenme:

Bir müşterisinin bu sözü üzerine obezite tedavisi görmeye başlayan restoran sahibi Ali Gerdan, 6 ayda 65 kilo verdi; 185 kilodan 120 kiloya düştü

“Bunun hepsini sen mi yedin

Bir müşterisinin “Bunların hepsini sen mi yedin de bu kadar kilolu oldun” demesi üzerine obezite ameliyatı olan 39 yaşındaki restoran sahibi Ali Gerdan 6 ayda 65 kilo vererek 185 kilodan 120 kiloya düştü. İzmir’de 20 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren ve 8 yıldır kendi tavuk kanat ve meze restoranını işleten Ali Gerdan, fazla kilolarıyla mücadele ediyordu. Birçok kez diyet ve spor ile kilo vermeye çalışan Gerdan başarısız sonuçlar alınca obezite ameliyatı için araştırmalara başladı. Özel Ege Yaşam Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş’a başvuran Gerdan, ameliyat sonrası 6 ayda 65 kilo verdi.

Yeniden doğdum

Kilolarının hem iş hem de sosyal yaşamında problem olduğunu belirten Gerdan, zayıflama kararını nasıl verdiğini şöyle anlattı: “Bir gün kapıda duruyorum. Bir müşterim geldi. Tezgâhtaki kanatları gördü. Bir kanatlara baktı, bir de bana.

Şimdi sıra bende

Bunların hepsini sen mi yedin, bu kadar kilo aldın. Ben de senin gibi olmayayım, dedi. Çocuklar bile fazla kilomla uğraşıyordu. Beni en çok mahcup eden, uçak seyahatlerinde ek kemer verilmesi oluyordu. 65 kilo zayıfladıktan sonra adeta yeniden doğdum.”

Kilolu olduğu zamanlarda kız arkadaşlarıyla problem yaşadığını belirten Gerdan, kilo verdiğimi görünce o zamanlar benimle ilgilenmeyen kızlar şimdi beni aramaya, sosyal medyadan takip etmeye başladılar.

Ancak beni kilolu zamanımda beğenmeyenlerin şimdi telefonlarını açmıyorum, mesajlarına cevap vermiyorum” dedi. Ameliyatı gerçekleştiren ekibin hekimi olan Op. Dr. Özgür Demirtaş, Ali Gerdan’ın diğer obez hastalar gibi şeker ve kolesterol problemi bulunmadığını, sadece kilo problemi bulunduğunu belirterek, “Hastamız kendini psikolojik olarak da çok rahat hissediyor” dedi.