Ege Dericilerin hedefi Güney Kore pazarı

Dericilerin hedefi Güney Kore pazarı

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, sektör olarak yılda yaklaşık 6.5 milyar dolarlık deri ithalatının yalnızca 38 milyon dolarını Türkiye’den karşılayan Güney Kore pazarına yöneldiklerini söyledi.

Dericilerin hedefi Güney Kore pazarı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, sektör olarak yılda yaklaşık 6.5 milyar dolarlık deri ithalatının yalnızca 38 milyon dolarını Türkiye’den karşılayan Güney Kore pazarına yöneldiklerini söyledi. Güney Kore’deki pazarın büyüklüğüne dikkati çeken Zandar, “Güney Kore ile aramızda Serbest Ticaret Anlaşması var. Bir Çin gerçeği var ama Türkiye onlar için kaliteli ve ekonomik malda bir tercih sebebi olabilir. Genelde klasik modelleri tercih ediyorlar. Bizim yaptığımız ürün çeşitlerine benziyor. Vitrin fiyatları da AB’ye göre yüksek; bugün AB’de 100 euroya satılan ürün orada 250-300 dolara satılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

e-ticaret kapısı açık

Klasik yolların yanında e-ticaretle de Güney Kore’ye girme şanslarının olduğunu sözlerine ekleyen Zandar, “e-ihracat konusunda Türkiye’deki önemli bir firmanın bir kısmı Koreliler tarafından satın alındı. Bu firma yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Türkiye’den oraya doğrudan satış gerçekleştirebilecek altyapı hazır. Fakat belli bir potansiyeli göremedikleri için daha devreye sokmamışlar. Oraya mal anlamında hizmet vermeye başladığımız andan itibaren Türkiye’de bugün kendini ispat etmiş markaların orada e-ihracat üzerinden satışa başlaması mümkün” dedi.

Yazarlar