Ege Gazilere minnet

Gazilere minnet

20.09.2019 - 02:05 | Son Güncellenme:

.

Gazilere minnet

19 Eylül 1921’de Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği Gaziler Günü, Yunan İşgali’ne karşı genç-yaşlı, kadın-erkek kahramanca direnen, birçok şehit ve gazi veren Ege kentlerinde gururla kutladı. Törenlerde konuşan belediye başkanları, vatan için canını hiçe sayan gazilere minnetlerini sundu.

Haberin Devamı

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin: Ülkemizin bağımsız şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Tüm gazilere hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan: Bu vatan için, elimizden gelenin en iyisini yaparak gazilere layık olmalıyız, gösterdikleri fedakarlığın karşılığını vermeliyiz.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: Vatan toprakları bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün: Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için hangi görevde olursa olsun canı pahasına mücadele eden gazilerimiz bu ülkenin yaşayan kahramanlarıdır.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: Şehitlerimiz ülkemizin nuru, gazilerimiz de onurudur. Kahraman atalarımızı yâd edip çocuklarımıza anlatmalıyız.

Haberin Devamı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur: Vatan savunması için gözlerini kırpmadan ölüme meydan okuyan tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız.