Ege Göztepe düşerse İzmir düşer

Göztepe düşerse İzmir düşer

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ateş hattından kurtulmaya çalışan Bursaspor’la dış sahada 40 bin seyirci önünde kurtuluş savaşı veren Göztepe, büyük takdir topladı. 2 golünün VAR’la iptal edildiği, 1 de penaltı kaçırdığı kritik karşılaşmadan 1 puanla dönen sarı kırmızılıları değerlendiren usta kalemlerimiz, “Süper Lig’de İzmir’in tek temsilcisi için bu hafta çok önemli. Tüm kent harekete geçirilmeli. Bornova Stadı doldurulmalı” dedi

Göztepe düşerse İzmir düşer

Bülent Buda: Ülkede hakemlik kurumu çökmüş. VAR sistemi de onu izliyor. Neticede onun başındaki de hakem. Hadi ikinci golden dönüşü anlayabiliyorum. İlk golde Alparslan’ın neresi ofsayt? Burnunun ucundaki tüyler mi? El parmakları mı? Kramponlarının bağcıkları mı? Komik olduğu kadar dramatik bir karar. Bir takımın geleceği hakemin ağzındaki düdükle belirleniyor. Peki penaltıda kırmızı kart yok mu? Deniz penaltıda tam odaklanamadı. Kaleciye baksa o penaltıyı öteki köşeye yönlendirir, bitirirdi işi. Bursaspor’un Beto’yu rahatsız eden tek girişimi Umut Nayir’in kafa şutu. Topa daha çok sahip olma, atak sayısında öne geçme, bunların hepsi gole dönüşüyorsa anlam kazanır. Göztepe az gitti ama etkili gitti. Tüm takım dimdik yarıştı, savaştı. 3 puanı hak eden taraftı olmadı. Sorun son haftaya transfer oldu. Yani bize yine 90+ dakikalar, bol heyecan, beklenti ve umutlar kaldı. Umutsuzluğa yer yok. Nihayetinde her şey çok güzel olacak.
Fatih Tanfer: Göztepe, hayati önem taşıyan Bursa deplasmanında 43 bin kişiyle doldurulmuş harika bir stat. Göztepe’de 2300 taraftarıyla yine bir dakika susmuyor. Bursalı taraftarlar takımından umudunu kesince maçı bırakıp önce yönetimine tepki gösteriyor daha sonra Göztepe’nin taraftarını izliyor. Gördüm ve yaşadım. Bu maçta 3 puan Göztepe’nin hakkıydı. VAR’ın iptal ettiği 2 gol söz konusu. İkinciye bir sözüm yok ancak Alparslan’ın attığı golün verilmeyişinde VAR kararına kesinlikle katılmıyorum. Amacım tenkit etmek değil ancak Deniz penaltıyı atarken hakem “Dur” dedi, o vurdu. Konsatrarsyonu maalesef yoktu. O herkesten çok üzüldü ve ağladı. Umarım ki pazar günkü maçtan sonra Göztepe kazanıp kurtulduğu takdirde en çok sevinenlerden biri Deniz olacaktır. Futbolun içinde böyle olaylar vardır.
- Göztepe maça iyi hazırlanmıştı. Kalede Beto güven verirken Alparslan ve Titi Bursaspor’a pozisyon vermediler. Gassama ile Berkan iyidiler.
- Orta alanda rakibini doğru karşılama stratejisiyle Bursaspor’a alan vermediler. Pasifize ettiler. Sahada doğru bir dağılım vardı. Castro ve Poko tüm güçlerini sahaya yansıttılar.
- Göztepe oyun alanını daraltı ve yaptığı baskısyla kazandığı topları hızlı olarak Jerome, Serdar ve Halil’e ulaştırdılar. Göztepe’de tek eksik goldü. Final paslarındaki başarısızlıklar ise Göztepe’nin galibiyetine engel teşkil etti. Göztepe, Bursa’da sahada son düdüğe kadar büyük bir mücadele verdi.
- Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu hafta sadece Göztepe taraftarının değil, İzmirliyim diyen herkesin tüm enerjilerini ve coşkularını bütün gücüyle en üste çıkarma haftasıdır. Haftasonu İzmir’in yüreği Göztepe için çarpmalıdır.
Mehmet Demirtaş: Artık son 90 dakika kaldı. Ölüm kalım savaşı veren Göztepe’nin bu hafta sonu Ankaragücü’nü yenmekten başka yolu yok. Kendisi gibi aynı kaderi yaşayan Bursa şehrinin nasıl kenetlendiğini hep birlikte gördük. Bugünden itibaren bu şehri yönetenler, bu şehirden ekmek yiyenler, Göztepeli olsun olmasın herkesin Süper Lig’de İzmir’in tek temsilcisi olan Göztepe’nin düşmemesi için seferberlik ilan etmesi ve şehri harekete geçirmesi ilk öncelik olmalı. Unutulmasın ki Göztepe düşerse, İzmir’de her anlamda düşer.

Haberin Devamı

Sakın geç kalma, hemen gel

Bülent Buda: Kafam hala kupa finalinde. İki palavra apaçık eyyam kokan penaltı. İlkinde Galatasaraylı 18 dışından içeri atıyor kendini, ikinci topa Lopes dokunuyor, Galatasaraylı kapıyor kendini Lopes’in ayaklarına. Neyse güzel ülkemde durum bu. Ve çok çirkin boyutlarda. Maç sonrasına takımın çıkmaması, Fatih’in yetkililerin ellerini sıkmaması haklı bir protestodur. Ben Lopes’in kendi attırmak için gösterdiği amaçsız çabaya takıldım. Takım serin kanlı oynayıp alanda 11 kişi kalsaydı, o hızla oyuna devam etseydi Galatasaray’ın işini yine de bitirebilirdi. Unutmadan Rize’deki facianın baş rolündeki hakem Suat Arslanboğa değil miydi? Fazla söze gerek yok. Bu ülkede bu iş bitmiş.
Fatih Tanfer: Akhisarspor Manu ve Regattin ile yine gollerini buldu. Önce Sissoko, sonra Serhingo ile inanılmaz goller kaçırdı ve son saniyede yediği golle iki puanı bıraktı. Akhisarspor adına bu yıl defalarca gördüğümüz sahnelerden biri yine yaşandı. Gerçekten oynadığı oyun, gösterdiği performans ve elindeki yetenekli oyuncularıyla Akhisar düşmeyi haketmiyordu. Ama ortada bir sonuç var. Olanlar oldu. Ege’nin gururu Akhisarspor aldığı bu sonuçla yüreklerde üzüntü bıraktı. Bundan sonra yapılacak olan şey asla vazgeçmeden, takımın geleceği adına fikir üretmek ve uygulamaya almanın zamanı. Akhisarspor Süper Lig için bir gurur kaynağıdı. Umarım en fazla bu sene bekler ve hak ettiği yere döner.
Mehmet Demirtaş: Akhisarspor için çok söylenecek söz kalmadı. Bu hazin son Akigo’lara hiç yakışmadı. İvedilikle yeni bir yapılanmaya gidilmeli. Eldeki oyuncuların takımda kalması için gerekirse büyük bir mesai harcanmalı ve önümüzdeki yıl Spor Toto 1. Lig’de direkt çıkmaya oynayacak bir oluşum sağlanmalı. Özellikle geçtiğimiz sezon yapılan yanlış tercihlerden uzaklaşılmalı. Bir yıl ara Akigolara iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Bu filmi 3 kez izlemiştik

Bülent Buda: Yine direkten döndüler. İlk 45’de bitecek oyunu aldılar teslim ettiler. Evet direkler falan filan ama bu kadar da kaçırılmaz ki. Sonra neydi orta alanın durumu? Giresun, Altınordu orta alanını saniyeler içinde geçti gitti. Erce ile burun buruna geldi ileri uç adamları. Orta alan bitik. Kötü bir savunma. Erce yüz yüze kaldığı sorunlarla baş edememenin çaresizliğinde. 8 net gol pozisyonu bozuk para gibi harcandı. Adamlar geldiler ve üçlediler. Olacak şey mi? Hüseyin hocam çaresizsin biliyorum, ama sol ayaklıdan sağ stoper olmaz. Play Off’a kalınacak günde yaşanan büyük düş kırıklığı. Lakin ağıt yakmanın da yeri değil. Bir felsefe var, tanımlanmış. Ülkenin koşulları biliniyor. Ortalık ital mallar reyonu. Sen kendi çocuklarınla yarışacaksın, başaracaksın.
Fatih Tanfer: Altınordu adına inanılacak gibi değil. 3 yıldır son haftalarda Play Off kaçıyor. Geçen sene Play Off gol averajıyla Giresunspor’a verilmişti. Bu yılın son maçı yine Giresunla’ydı. Yener ve geçen seneki kötü kaderini aşar diye düşünmüştük. Maalesef olmadı. Altınordu adına çok iyi başlanılan bir maç, Okan Derici’nin golüyle öne geçmesi ve sonrası maç boyunca kaçırılan 8 net gol pozisyonu ile direkten dönen toplar. Maalesef Altınordu Play Off yarışı içerisinde olamadı. “Altınordu Süper Lig’e çıkmak istemiyor” düşüncelerine katılmıyorum. Gazetemizi ziyaretinde de Seyit Mehmet Özkan bizlere bunu ifade etmişti. Niye Süper Lig’e çıkmak istemesinler ki? 70 milyonluk Süper Lig geliri Altınordu’nun geleceği açısından büyük katkı sağlayacaktır. Altınordu artık Play Off mücadelesi değil direkt Süper Lig’e çıkacak takım kurmalıdır.
Mehmet Demirtaş: 3 yıldır Altınordu Play Off’ları kıl payı kaçırıyor. Özellikle talihsizlik ve şansızlıklar yakasını bırakmıyor. Bu noktada ben birşeye katılmıyorum. Evet Başkan Seyit Mehmet Özkan geçtiğimiz sezon TV’lerde Süper Lig’e çıkmak istemediğini hatta daha ileriye giderek çıksakta paramızı alır geri düşeriz dediğine de şahit olduk. Ancak özellikle bu sezon başta Hüseyin hoca olmak üzere öğrencileri de artık bu sene son bulsun ve Süper Lig’e çıkalım diye adeta çırpındılar. Giresun maçını tekrar tekrar izleyecek olursanız direklerden dönen topları, çizgiden çıkarılan pozisyonu görünce “Bu takım çıkmak istemiyor o yüzden maçı verdi” söylemleriyle bu gençleri emek hırsızlığıyla suçlamaya kimsenin hakkı yok.

Haberin Devamı

Büyük Altay seneye daha güçlü

Haberin Devamı

Bülent Buda: Murat Uluç, duygusal anlamlı bir biçimde ve son golüyle noktaladı aktif futbol yaşamını. Murat iyi bir kaptan. Takımına yürekten bağlı, karakterli bir profesyoneldi. Ne güzel, bundan sonra ki yaşamı yine futbolun içinde, Altay’da sürecek. Omaragic, altyapıdan gelen gençlere “Piliçler” derdi. Çok hoş bir tanımlamaydı. Mesutcan, ilk oyununda göz kamaştırdı. Orada durmayacak, daha da gelişecek elbette. Öyle görünüyor. Hüsamettin oynadıkça açılıyor. Goldeki son dokunuşu kusursuzdu. Tatos’un her maçı ciddiye alışı takdir edilecek bir dışavurum. Verimli bir sezon geçirdi. Attıkça doymayan, gol açlığına nokta koymayan, kusursuz bir profesyonelde Marco. Spor Toto 1. Lig’de tüm zamanların gol kralı. Kutlanmayı hak ediyor. Tüm takım iyi, başarılı, verimli bir sezonu tamamladı. tebrikler ve de iyi tattiler.
Fatih Tanfer: Altay’ın bilhassa sezonun ikinci yarısındaki pozitif ve seyretmekten zevk alınan futbolu maalesef Play Off’u getirmedi. Bunun nedenlerini çok açık bir biçimde ifade edeyim, Play Off’a kalan takımlardan çok daha güçlü olmasına rağmen istenilen neticenin alınmamasını Özgür Ekmekçioğlu ve ekibi değerlendirerek gelecek yılın başarısı için planlamaları yapmalıdır. Ayrıca Altay Kulüp başkanlığına Ekmekçioğlu’nun tek aday olduğunu duydum. Altay ve idealleri için her türlü fedakarlığı yapan genç başkana teşekkür eder, başarılar dilerim.
Mehmet Demirtaş: Yanlış hesap Bağdat’tan döndü. Altay’ın bu sezon doğru bir kararla takımı Sait Hoca’ya emanet etmesi en büyük başarısıdır. Onun oyun aklı ve disiplini ile sezona başlanılsa belki de TFF 1. Lig’in ilk sezonunda Süper Lig bile hayal olmazdı. Baktığımız zaman şuan bir üst lige çıkmak için Play Off oynayacak takımlardan çok daha güçlü bir Altay vardı. Özellikle sezonun ikinci yarısında. Ne yazık ki olmadı. Önümüzdeki sezon çok daha güçlü bir Altay izleyeceğimiz kesin.