Eğitim Bilim virüsü Mardin’e yayıldı

Bilim virüsü Mardin’e yayıldı

23.08.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Gençlere bilim tutkusu bulaştırmayı amaçlayan sosyal girişim Bilim Virüsü’nün, Mardin Buluşması, önceki gün Dara Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. İstanbul ve Bursa’dan sonra Güneydoğu Anadolu’daki ilk ‘Bilim Virüsü Buluşması’na Mardin ve çevre illerden 100’ü aşkın lise ve üniversite öğrencisi katıldı.

Bilim virüsü Mardin’e yayıldı

Bilim Virüsü Mardin Temsilcisi Fatma Dilan Güneş’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, M-Gen Kurucusu, Fütürist Ufuk Tarhan, Mimar Burçin Gürbüz, Enis Erdem Yurdatapan ve Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık etkinlikle ilgili, “Bilim Virüsü, yeni nesil öğrenme programları ve ilham veren bilim buluşmaları ile gençler arasında bilim tutkusunun, bilimsel düşünme alışkanlığının yayılması için çalışıyor. İstanbul ve Bursa’dan sonra bilim virüsünü Mardin’e taşımak bize büyük heyecan verdi. Gördüğümüz yoğun ilgi, Türkiye çapına yaymayı planladığımız Bilim Virüsü Buluşmaları için bizi yüreklendirdi” dedi.

Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerlerinden olan 2500 yıllık Dara Antik Kenti’nde düzenlenen etkinlikte astronomi, sanal gerçeklik, arkeoloji ve girişimcilik atölyeleri de yapıldı.

Yazarlar