Ekonomi ‘Eylem Planı’ 100 bin kişiye istihdam sağlar

‘Eylem Planı’ 100 bin kişiye istihdam sağlar

15.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nın hayata geçmesinin istihdama da olumlu etki edeceğini belirterek, “Plana göre, 1.5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek, bu da her yıl 300 bin konut yapar. 300 bin konut yapımı da yaklaşık 100 bin kişinin istihdam kadrosuna katılması demek” dedi.

‘Eylem Planı’ 100 bin kişiye istihdam sağlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı değerlendiren sektör temsilcileri, tüm sektörün bir araya gelerek planın daha başarılı yürümesini sağlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Levent Pelesen de eylem planıyla dönüşüm alanlarında inşa edilecek yapılarda enerji verimliliği oranına göre hibe verileceğini veya kredi sağlanacağını belirterek, böylece enerji verimliliğini esas alan proje sayısının yükseleceğini ve ekonomiye katkı sağlanacağını anlattı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan ise, vatandaşların oturdukları yapıların deprem riskine karşı güçlendirmelerini sağlamak için mevzuat çalışması yapılacağını ve her yıl 50 bin konutun güçlendirilerek kullanılabileceğinin açıklanmasının çok önemli olduğunu söyledi.