Ekonomi Gökyüzünde THY şıklığı

Gökyüzünde THY şıklığı

07.08.2019 - 08:32 | Son Güncellenme:

THY çalışanlarının üniformaları yenilendi. İlker Aycı, “Kabin ekiplerimizin şıklığı ve rahatlığı, sektörünün zirvesine yürüyen markamız açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Gökyüzünde THY şıklığı

Türk Hava Yolları (THY) kabin ekipleri yeni üniformalarıyla göz kamaştıracak. THY kabin ekipleri, 85. yıl kapsamında İtalyan modacı Ettore Bilotta’ya tasarladığı yeni üniformaları dünden itibaren giymeye başladı. İlk olarak uzun hatlarda görev yapan kabin ekipleri tarafından giyilen üniformalar, bayrak kırmızısı ve antrasit gri renkleriyle dikkat çekiyor. 

Haberin Devamı

Vakko tarafından kişiye özel olarak dikilen yeni kabin üniformalarının tasarımları İtalyan tasarımcı Bilotta tarafından yapılırken, ana kumaşları ise Türk Hava Yolları’nın uçuş standartlarına uygunluğu baz alınarak Altınyıldız tarafından üretildi.

Akış deseni var

Yolcularına bütünsel bir marka deneyimi yaşatmak amacıyla tek bir tasarım altında hayat bulan kabin, kokpit, yer hizmetleri personeli ve uçan şef üniformalarında İstanbul Boğazı’ndaki ahenkli akıştan, yerel zanaatkarların elinden çıkan geleneksel sanatlara kadar Türk kültüründe bulunan birçok klasik detaydan esinlenilerek ortaya çıkarılan ‘Flow/Akış’ deseni yer alıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, yeni üniformalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Rakipsiz hizmet kalitemizin en önemli unsurunu oluşturan kabin ekiplerimizin şıklığı ve rahatlığı, sektörünün zirvesine yürüyen markamız açısından büyük önem taşıyor. Kültürümüzdeki birçok unsurdan izler taşıyan yeni kabin kıyafetlerimizle kabin ekiplerimizin zarafeti birleştiğinde, markamızın göklerdeki temsilinin çok daha etkileyici olacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gökyüzünde THY şıklığı

Birebir ölçü alındı

THY’nin 25 bin çalışanının kullanacağı yeni üniforma ve aksesuarların değişim ve teslim süreci tamamlandı. THY’nin tasarlattığı, farklı iklimlerdeki uzun menzilli uçuşlarda sıkı testlerden geçirilen, bayrak kırmızısı ve antrasit gri renklerindeki yeni kabin kıyafetleri, kabin ekiplerinin yolculara daha rahat hizmet edebilmeleri adına hazırlandı. Üniformalar, 25 bin çalışan için birebir ölçü alınarak kişiye özel dikildi. THY Ekip Terminali’nde düzenlenen tanıtım etkinliğinde tasarımları İtalyan tasarımcı Ettore Bilotta tarafından yapılan yeni üniformalar, kabin ekipleri tarafından ilk kez giyildi.

‘Kıyafetler çok rahat’

THY kabin amiri Emre Yeşildağ ise, dünyadaki havayolları arasında fark edilecek bir üniforma tasarlandığına dikkati çekti.  Yeşildağ, “Kullanım açısından da yeni kıyafetler gayet rahat. Daha önce de deneme uçuşlarımız oldu. Uzakdoğu uçuşuna yeni üniformalarla gitmiştik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kabin amiri Gamze Değer de, giydikleri yeni üniformaların kendilerini çok iyi hissettirdiğini, kullanışlı olmaları nedeniyle içerisinde rahat ettiklerini söyledi. Değer, yeni kıyafetlerin tanıtımı yapıldığı andan itibaren birçok havayolu görevlisinin üniformalar hakkında olumlu değerlendirmeler yaptığını, kırmızı ve gri üniforma renkleriyle kesinlikle fark yaratacaklarını sözlerine ekledi. THY kabin ekipleri, dünden itibaren ilk olarak uzun menzilli hatlarında uçacak yolcularını yeni üniformalarıyla karşılayacak. Kısa zaman içinde bütün uçuşlarda yeni üniformalı kabin ekipleri görev yapacak.

Gökyüzünde THY şıklığı

Gözler üzerimizde olacak

Kabin ekipleri yeni üniformaların hem şık hem rahat hem de kullanışlı olduğunu belirtti. Kabin memurlarından Eda Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni üniformaları çok beğendiğini belirterek, “THY ailesi bu üniformalarla yepyeni bir sayfa açtı. Bugün göklerde çok daha fazla dikkat çekici hale geldik. Bence, gözler bundan sonra daha fazla üzerimizde olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kabin memurlarının gri üniformaları giydiğini, kabin amirlerinin ise kırmızı kıyafeti tercih edeceğini dile getiren Akar, yeni dönemde yolculara daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.