Ekonomi İhracatta örnek şehir Gaziantep

İhracatta örnek şehir Gaziantep

30.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “TİM İlk 1000 İhracatçı listesinde Gaziantep’ten 61 firma yer aldı. İhracat kenti olarak ülkemize örnek olmaya devam ediyoruz” dedi

İhracatta örnek  şehir Gaziantep

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçı listesinde 61 firmanın yer aldığını belirterek, “TİM ilk 1000 listesinde yer alan firmalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Adnan Ünverdi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması araştırmasının 2018 yılı sonuçlarına göre Gaziantepli ihracatçıların Türkiye ihracatının yüzde 3.5’ini tek başına gerçekleştirdiğini kaydederek, Gaziantep’in iller bazında ise 5. sırada yer aldığını söyledi.

İhracatta örnek  şehir Gaziantep
Ticaret elçileri

Ünverdi, Altunkaya İnşaat Nakliyat Gıda Ticaret Anonim Şirketi’nin, Meyve ve Sebze Mamulleri sektöründe Türkiye’nin ihracat lideri olduğunu belirterek, Altunkaya Şirketler Grubu’nun ayrıca bir gurur yaşattığını kaydetti.

İhracatı ve ihracatçı firma sayısını artırmanın yolunun katma değerli ürün ihraç etmekten geçtiğinin altını çizen Ünverdi, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Katma değerli ürünlerin üretildiği en önemli sektörler arasında savunma sanayi ve medikal sektörleri yer alıyor. Gaziantep Sanayi Odası olarak bu alanlarda çalışmalar yapıyor, projeler geliştiriyoruz. Bu üretimler sonucunda ihracat birim fiyatımız artacak. Üniversite-Sanayi işbirliğinde, Gaziantep Sanayi Odası, SANKO Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan Gaziantep Medikal Sanayi Ürünleri ve Teknolojileri Programı (MESANTEP) ve Gaziantep Üniversitesi ile Sanayi Odamız işbirliğinde hayata geçirdiğimiz Ticaret Elçileri Projemiz ihracatımıza önemli katkılarda bulunacak.”

İhracatta örnek  şehir Gaziantep

7 milyar dolar

Önümüzdeki yıllarda bu rakamları daha da yukarı taşımak için gayret göstereceklerini dile getirirken Ünverdi, “Küresel rekabet ve gerilimler nedeniyle 2018 kolay bir yıl olmadı. Bütün güçlüklere rağmen Gaziantepli sanayiciler olarak gece gündüz demeden çalıştık ve üretmeye devam ettik. Gaziantep olarak geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yılın ilk 5 ayında da geçtiğimiz yılın ilk 5 ayına göre Gaziantep’ten yüzde 11.2 artışla 3 milyar 183 milyon 315 bin dolar ihracat yaptık. İnanıyorum ki yıl sonunda ihracatımızı geçtiğimiz yıla göre daha da yukarı taşıyacağız. Biz ülkemize örnek olamaya, üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz” dedi.