Ekonomi Yüksek teknolojiye itici güç

Yüksek teknolojiye itici güç

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’de cirosunu yüzde 25’lik artışla 19.2 milyar liraya yükselten Bosch, Endüstri 4.0’a geçiş sürecinde Türkiye’de itici güç olacağını duyurdu

Yüksek teknolojiye itici güç

Teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch, Türkiye’deki cirosunu 2018 yılında yüzde 25’lik artışla 19.2 milyar TL’ye yükseltti. Şirket, konsolide satışlarda 2018 mali yılını yaklaşık 6.5 milyar TL ile kapattı ve böylece bir önceki yılın satışlarına göre yüzde 13’lük sağlıklı bir büyüme kaydetti.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre Bosch’un geçen yılki ihracat rakamı 12.13 milyar TL’ye ulaşırken, şirket, Türkiye genel ihracat hacmine yaptığı yüzde 1.5’lik katkıyla lider ihracatçılar arasındaki yerini korudu.

Türkiye’de 17 bin çalışanı bulunan Bosch, geçtiğimiz yıl 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptı. Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, “İlk çeyrekteki gelişmemize dayanarak, zorlu ekonomik ortama rağmen 2018 yılındaki satışları geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yüksek teknolojiye itici güç

Endüstri 4.0 için destek

Bosch’un İstanbul’daki genel merkezinde, geçtiğimiz yılın sonunda bir Tasarım Merkezi kuruldu. Merkez, yakıt enjeksiyonu, fonksiyonel emniyet gibi araç alt sistemlerinin kalibrasyonu ve uygulanması konusunda dünya genelinde önde gelen otomobil markalarına destek sağlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki ekip, binek otomobillerden ağır ticari araçlara kadar farklı araç sınıfları için global ölçekte başarılı bir çalışma yürütüyor. Dünya genelinde kendisine ait 270 fabrikada Endüstri 4.0 ile ilgili projeler yürüten Bosch Grubu, bu alandaki uzmanlığını Türkiye’deki diğer şirketlerle de paylaştığını duyurdu.

Steven Young, “Bosch, Endüstri 4.0’a geçiş sürecinde hem önde gelen bir kullanıcı hem de önde gelen bir sağlayıcı olarak, Türkiye’de bu konuda itici güç olmaya hazır” dedi.