Gündem Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni açıklama! Son dakika EYT haberi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni açıklama! Son dakika EYT haberi

19.11.2019 - 14:46 | Son Güncellenme:

EYT hakkında son dakika açıklamalar devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için yeni bir açıklama da MHP Genel Başkanı Bahçeli'den geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra yapılan EYT açıklaması da merakla araştırılıyor. İşte EYT hakkında son dakika haberleri...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni açıklama Son dakika EYT haberi

Emeklilkte Yaşa Takılanlar gündemi yakından takip etmeye devam ediyor. Gün içerisinde EYT hakkında bilgi almak isteyenler, son dakika EYT haberlerini yakından inceliyor. EYT açıklamalarına bir yenisi daha eklendi ve EYT tekrardan gündeme geldi. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamalarından sonra MHP Genel Başkanı Bahçeli'den de EYT açıklaması geldi. İşte EYT son dakika gelişmeleri...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT konusunda açıklama yaptı. Eroğan, "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak." diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son konuşmasındaki EYT değerlendirmesinin kendileri için de genel kabul gören bir değerlendirme olduğunu söyledi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetinin de değerlendirmesi Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur." dedi.

Haberin Devamı

"Çünkü erken emeklilik yaşı iki boyutludur. Biri ekonomik yönden çok ağır yükümlülükler getiren ama altı plan hareketini, güneydoğu da sınırda güvenlik hareketleri, TSK'nın bir aya yaklaşım sınırdaki yükümlülükleri Türkiye ekonomisi açısından önemli değerlendirmelere tabi tutulması lazım. Ciddi yük oluşturuyor. Bu konuyla ilgili bu düşüncemizi herkesle paylaşıyoruz. Gruptaki arkadaşlarımıza da söyledim. Böyle bir yükün altından kalkabilir miyiz? Yoksa toplumsal talep karşısında bir takım çevrelerin toplumun belli bir kesimini istismarına fırsat mı verelim. Bunları iyi düşünmek lazımdır. Fakat sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetinin yönetiminin değerlendirmesi Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur. Hali hazırda binlerce askerimiz görevlerinin başında ekonomik yönden önemli sorumluluklar var. Böyle bir durum içinde erken emekliliği gündeme taşıyarak karşılığı ve kaynağını bulmakta zorluk çekilen bir ortamda bu vaadin yerine getirilmesi talebi belki ana muhalefet açısından uygun düşebilir ama bizim cumhur ittifakı yaklaşımı ve anlayışı açısından doğru bulmadığımı ifade ediyorum. O bakımdan kendilerinin bu konudaki hem cumhurbaşkanı hem de hükümet yönetiminin almış olduğu kararın doğru bir karar olduğu kanaatini paylaştım. Zannederim isabetli oldu kendisi açısından."