Gündem Faciaya ramak kala patladı

Faciaya ramak kala patladı

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta askerin nöbet tuttuğu gözetleme kulesine PKK’lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulundu. Araç uyarılara rağmen durmayınca ateş açıldı, kuleye yaklaşamadan infilak etti

Faciaya ramak  kala patladı

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde tespit edilen sekiz kişilik PKK’lı gruba yönelik önceki gece başlayan ve dün sabahın ilk ışıklarına kadar süren operasyonda üç terörist öldürüldü. Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon sürüyor.

Haberin Devamı

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri önceki gece İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak’taki bir evde saldırı hazırlığı içinde olan sekiz PKK’lının bulunduğunu tespit etti. Operasyon için 02.00’de düğmeye basan ekipler, Sürmeli Sokak’ta teröristlerin bulunduğu binayı kuşatıp “teslim ol” çağrısında bulundu.

Helikopter desteği

Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edilirken, polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. Karlıova ve Mahir sokaklarda teröristlerin girdiği bazı evler ve bahçelerdede sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çatışmada teröristlerden üçü ölü ele geçirildi. Kaçan teröristin yakalanması için bölgede operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Van Valiliği, operasyon sonucunda 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 16 şarjör, çok sayıda fişek, 1 tabanca, 7 el bombası, 3 el telsizi, 2 hücum yeleği, 4 el feneri ele geçirildiğini açıkladı.

PKK havadan vuruldu

Yerleşim birimlerinde operasyonların tamamlanmasının ardından terör örgütü PKK’nın kırsal kesimdeki unsurlarına yönelik hava harekâtları yoğunlaştırıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün sabah 04.35-04.58 ile 08.20-08.45 saatlerinde Dağlıca kırsalına Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, bölgede tespit edilen 8-10 kişilik terörist grubun ateş altına alınarak etkisiz hale getirildiği, görevlerini başarıyla tamamlayan uçakların emniyetle üslerine döndüğü kaydedildi.

Şırnak kent merkezi ile Uludere ilçesi arasındaki karayolunun 7’inci kilometresindeki Dağkonak köyü yakınlarında bulunan asker ve korucuların nöbet tuttuğu gözetleme kulesine, dün saat 17.30 sıralarında PKK’lılar tarafından bomba yüklü araç ile saldırı girişiminde bulunuldu. Hızla nöbet kulübesine doğru gelen araç uyarıya rağmen durmayınca askerler ateş açtı. Gözetleme kulesine yaklaşamadan infilak eden araç parçalanırken, patlama sesi Şırnak kent merkezi ile Balveren Beldesi’nden de duyuldu. Patlama bölgesine çok sayıda asker sevk edildi. Asker ve koruculardan yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Parktaki isim söküldü

Şanlıurfa’da DBP’li Suruç Belediyesi tarafından Yıldırım Mahallesi’ndeki parka Kobani’de terör örgütü IŞİD’e karşı canlı bomba eylemi gerçekleştiren kadın teröristin adının verilmesi üzerine Şanlıurfa Valiliği tabelanın indirilmesi yönünde talimat verdi.

Önceki gece 23.30 sıralarında çok sayıda özel hareket ve çevik kuvvet polisi parka sevk edildi. Kadın teröristin isminin bulunduğu tabela yerinden söküldü.

Faciaya ramak  kala patladı
Askeri birlikler Şırnak’tan ayrılıyor

Şırnak’ta 3 Haziran günü operasyonların tamamlanmasının ardından askeri birlikler kentten ayrılmaya başladı. Birlikler, konuşlu bulundukları 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan konvoy halinde çıktı. TIR’lara yüklenen tank, Kirpi, Kobra ve midibüslerden oluşan yüzlerce araçlık askeri konvoy, batı kentlerindeki birliklerine dönmek üzere Cizre istikametine doğru yola çıktı. Zırhlı araç ve askerleri taşıyan diğer araç konvoyunun geçiş güzergahında, sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü kent merkezinde evlerde ve sokaklarda, patlayıcı arama-tarama faaliyetleri devam ediyor. Bomba imha uzmanları kontrollü bir şekilde yaptıkları aramalarda, çok hassas incelemeler yapıyor. Güvenlik güçleri aramalar sırasında buldukları patlayıcıları da kontrollü bir şekilde imha ediyor.