Gündem İETT’yle tatil keyfi

İETT’yle tatil keyfi

14.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tatile çıkamayanların kurtarıcısı günübirlik kaçamaklar. Ancak bunun için özel arabanızın olması şart değil. İsteyene deniz, isteyene doğa alternatifleriyle İstanbul’da Şile’den Silivri’ye, Adalar’dan Polonezköy’e otobüs, vapur, metroyla günübirlik tatil yapma imkânı var

İETT’yle tatil keyfi

Tatile çıkamayanların kurtarıcısı günübirlik kaçamaklar. İstanbul bu konuda çok zengin. Şehir içinde Caddebostan, Florya plajlarının yanı sıra Şile, Adalar, Silivri ilçeleri günübirlik deniz tatili yapmak isteyenleri bekliyor. Doğayla bütünleşmek için ise Belgrad Ormanı ve Polonezköy öne çıkıyor. Bu rotalar için özel arabanızın olması da şart değil. İETT’nin otobüs, vapur, metro seferleriyle gidebilirsiniz. İETT araçlarıyla gidebilecek yerlerden öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

İstanbul’un plajları

İstanbul’da deniz denilince ilk akla gelen yerlerin başında Şile geliyor. İstanbul’un mavi bayrağa sahip tek plajı da burada. 60 kilometre uzaklıktaki ilçeye Üsküdar’dan kalkan 139A numaralı otobüslerle gidilebiliyor. Şile’de Ayazma, Ağlayankaya ve Uzunkum en kalabalık olan plajlar. Şehrin diğer ucunda oturanlar ise Silivri’yi tercih edebilir. Burada 500 metre uzunluğundaki Selimpaşa Plajı öne çıkıyor. Sağlık Bakanlığı Yüzme Suyu Takip Sistemi’ne göre mükemmel olarak derecelendirilen plajda duş, tuvalet, yemek gibi imkânlar mevcut. Silivri’de Semizkum, Çanta, Gümüşyaka plajları da var. İlçeye 303 ve 303B numaralı otobüslerle ulaşılabiliyor.

İETT’yle tatil keyfi

İstanbulluların denize gireceği noktalardan biri de Kilyos. Kilyos Halk Plajı’nın olduğu bölgede birçok özel plaj da var. Bunlardan en bilinenleri Boğaziçi Üniversitesi’ne ait BURC Beach. Buraya 59HS, 59RK otobüsleriyle gidilebiliyor. Çeşitli etkinlikler ve spor aktivitelerinin de gerçekleştirildiği Kilyos’ta Dalyan Plajı’na, Demirciköy’e 151, Kısırkaya, Gümüşdere’ye ise 152 numaralı otobüslerle de gidilebiliyor.

Haberin Devamı

Vapurla gidiliyor

İstanbul’da deniz keyfi yapılabilecek en güzel yerlerden bir diğeri de Adalar. Büyükada’da Aya Nikola, Naki Bey, Halik, Yörükali plajları en bilinenler. Ayrıca Sedef Adası Halk Plajı, Heybeliada’da Alman Koyu ve Akvaryum plajları, Burgazada’da Kalpazankaya ile Madam Martha Koyu seçenekler arasında. Adalar’a Bostancı, Beşiktaş, Kadıköy, Eminönü ve Kabataş’tan vapur seferleriyle ulaşmak mümkün.

Şehir içinde deniz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Caddebostan, Güneş ve Menekşe Plajları ise şehir içinde denize girmek isteyenleri bekliyor. Haftanın yedi günü açık olan plajlarda can güvenliği ve sağlık tedbirleri de alınıyor. Ayrıca soyunma kabinleri, duş alanları ve şemsiye hizmetleri var. Küçükçekmece Gölü yanında bulunan ve ücretsiz olarak hizmet veren Menekşe Plajı’na ise BN1 numaralı otobüsle gidilebiliyor. Güneş Plajı’nda ise şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve WC alanlarının kullanım bedeli yetişkinler için 25 TL, öğrenciler için 12 TL. Florya Tren İstasyonu karşısında yer alan bu plaja da Marmaray’ın Florya durağında inerek gidilebiliyor.

Haberin Devamı

Caddebostan’da ise 3 ayrı belediye plajı var. Gün boyunca müzik yayını yapılan Caddebostan 1 Plajı’nda şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş alanlarının kulanım bedeli yetişkinler için 25 TL, öğrenciler için 12 TL. Buraya 4, 16, 16D, 222 numaralı otobüslerle ulaşım sağlanabiliyor ya da Caddebostan metro durağında inilerek gidilebiliyor.

İstanbul’da olduğu gibi Türkiye’nin pek çok şehrinde turistik yerler var ve buralara belediye otobüsü, tren, vapur gibi ucuz ulaşım araçlarıyla gitmek mümkün. Önümüzdeki haftalarda diğer kentlerde de toplu taşımayla gidilebilecek turistik yerlere yer vereceğiz.

İETT’yle tatil keyfi

Doğanın keyfini çıkarın

İstanbul’da sadece denize girebileceğiniz yerler dışında doğanın tadını çıkarabileceğiniz de birçok nokta var. Bunlardan ilk akla gelen yer Belgrad Ormanı. Başta meşe, adi gürgen ve Anadolu kestanesi olmak üzere birçok ağaca ev sahipliği yapan ormanın 6 kilometrelik parkurunda yürüyüş yapılabiliyor. Belgrad Ormanı’na hafta sonları D2 numaralı otobüsle gidilebiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un arka bahçesi olarak kabul edilen Polonezköy’e ise D1 numaralı otobüslerle ulaşılıyor. Osmanlı’ya sığınan Polonyalılar tarafından kurulan köyde doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mekânlar gezilebiliyor. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş rotası, zengin bitki örtüsü ve kuş çeşitliliğiyle sakinliğin tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olarak öne çıkıyor.