Gündem Magandaya düğün sahibi engel olacak

Magandaya düğün sahibi engel olacak

03.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Düğün sezonunun başlamasıyla İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine ‘düğün genelgesi’ gönderdi. Genelgeye göre düğün sahiplerinden, havaya ateş açılmayacağına dair taahhütname alınacak

Magandaya düğün sahibi engel olacak

İçişleri Bakanlığı, yaz aylarının gelmesiyle artan düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde havaya ateş açılmasının engellenmesi için 81 il valiliğine tekrar genelge gönderdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla gönderilen genelgeye göre, düğünlerde havaya ateş açılmasına kesinlikle izin verilmeyecek, havaya ateş açılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacak.

Haberin Devamı

Açık alanlarda yapılacak kutlamalarda, farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma” yazılı afişlerin asılması zorunlu olacak.

Disiplin soruşturması

Katıldığı organizasyonlarda silahıyla havaya ateş açtığı tespit edilen kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak. Soruşturma esnasında bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığına özellikle dikkat edilecek. Muhtarlar bölgelerinde havaya ateş açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek.

Valiliklerce, bu önlemleri içeren “genel emirler” §yürürlüğe konuldu. Valiliklere geçen yıl gönderilen genelgeye ek olarak, yaz aylarında düğün ve organizasyonların artacağı göz önünde bulundurulup ilave tedbirlerin alınması istendi.

Haberin Devamı

Olaylarda azalma var

Ayrıca genelgeyle bu denetimlerin bizzat valiler, kaymakamlar ile kolluk kuvvetleri tarafından önemle takip edilmesi, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi uyarısında yapıldı.

Bakanlığın valiliklerden almasını istediği önlemler, yaşanan üzücü olay sayılarına da yansıdı. Geçen yıl eylül ile bu yıl haziran aylarında meydana gelen olay sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5’lik düşüş sağlandı.