Basketbol Aklını Obradovic çeldi

Aklını Obradovic çeldi

07.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid ve NBA’den gelen teklifleri geri çevirerek sarı-lacivertlileri seçtiğini açıklayan Nando de Colo, “Obradovic ve atmosfer tercihimde belirleyici oldu. Fenerbahçe’de eksik olan şey neyse, onu tamamlamaya geliyorum” dedi.

Aklını Obradovic çeldi

ONUR DİNÇER  

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Nando de Colo ilk açıklamasını Fransız basınına yaptı. Yıldız basketbolcu kendisini isteyen NBA takımlarının yanı sıra Avrupa’dan takımlar da bulunduğunu belirterek, bunların arasından Fenerbahçe’yi seçtiğini söyledi. 

De Colo “CSKA ile bir süre önce görüştüm ve başka bir şeyleri görmek istediğimi söyledim. O dönemde herhangi bir teklif de yoktu. Sonradan Fenerbahçe ve Real Madrid’in teklifleri geldi. İki kulübün sunduğu koşullar aşağı yukarı aynıydı. Fenerbahçe’yi seçmemde Zeljko Obradovic faktörü önemli oldu. Bir de burada daha önce deneyimlemediğim bir atmosferde oynama fırsatını değerlendirmek istedim. Taraftarın her maçta 6. adam olarak arkanızda olduğu bir ortamda sahaya çıkmayı dört gözle bekliyorum. Yeni takımımda amacımız son 5 yılda olduğu gibi final four’a kalmak ve Euroleague finalinde elimizden gelenin en iyisini yapmak olacak” dedi.  

Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi sadece Real Madrid’e tercih etmediğini, bu süreçte kendisini isteyen NBA takımlarını da geri çevirdiğini aktaran Fransız basketbolcu, “NBA’den Toronto, Milwaukee, Charlotte gibi takımlar benimle ilgileniyordu. Bu takımlarla Avrupa takımlarının aynı koşulları sunması durumunda tercihimi Avrupa’dan yana kullanmayı tercih ettim. NBA’e dönmeye açıktım ama bir NBA takıntım da yok. O yüzden Avrupa’yı ve daha da ötesi Fenerbahçe’yi seçtim” diye konuştu.

‘O bir efsane’

Nando de Colo şöyle devam etti: “Geçmişte, o dönem Obradovic’in başında olduğu takımlardan transfer teklifi almış ancak kabul edememiştim. Şimdi biraraya geliyoruz, onunla birlikte çalışmak gerçekten ilgi çekici olacak. Obradovic bu süreçte beni telefonla da aradı. Kendisi bir basketbol efsanesi. Şu süreçte bana ne verebilir açıkçası bilemiyorum ama bunu görmek istiyorum. Kendisi oyuncusuna güvenen ve onlara takımda özgürlük veren bir antrenör. Bu da zaten tam da benim istediğim şey. Fenerbahçe’de eksik olan şey neyse, onu tamamlamaya geliyorum.”

Yazarlar