Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sabri Sarıoğlu, benim için “Galatasaray’ın ruhu” olarak adlandırdığım bir futbolcu. Bir önceki yıl Galatasaray’daki hizmetini sonlandırarak Göztepe’ye gitti. Orada başarılı bir sezon geçirdi. 2017-18 sezonunun sonunda Fatih Terim’in teknik ekibinden Levent Şahin, Sabri’yle konuşarak “Sakın bir yere söz verme, seni Galatasaray’a alacağız” dedi. Sabri gelen teklifleri geri çevirerek bekledi. O söz yerine getirilmedi.
Sabri ile konuştum. Şunları söyledi: “Sonunda sezonu boş geçirdim. Kişisel idmanlarıma devam ettim. Ama boştaki adam olduğum için teklif de gelmedi. 35 yaşındayım. Tecrübem ve enerjim yeterli. Oynamak istiyorum.”
Anladığım kadarıyla UEFA Şampiyonlar Ligi kadrolarında “ocaktan yetişmiş” en az dört futbolcu zorunluluğu getirince Sabri’yi yoklamışlar. Arkası gelmemiş. Buradan dürüstçe duyurayım istedim. Sabri’nin menajeri değilim. Zaten o da kendi işini kendi görüyor.
Aslında bir dramı daha var: Galatasaray’da oynarken, Sabri ve birkaç profesyonel futbolcu için kulüp özel anlaşmayla bir kolejin dersanesini açmış Florya’da. Orada ders alıp lise bitirme sınavlarına girecekler. Merhum Özhan Canaydın döneminde, ödeme yapılmayınca kurs yarıda kalmış. Bugün Sabri antrenör kursuna da gidemiyor. Yine de kararlılıkla ve ısrarla tekrarlıyor: Hem futbol, hem diploma... İkisi de olacak!

Haberin Devamı

Topal “Ada” yolcusuTopal “Ada” yolcusu
Fenerbahçe’den kalbi kırılarak ayrılan Mehmet Topal ortada mı kaldı? Hayır, hiç sanmıyorum. Dahası, Premiership’te de forma giyebilir. Diyeceksiniz ki İngiltere’de transfer kapandı! Evet, ama bonservis bedeli ödenecek olanlar için geçerli bu kural. Bonservisi elinde olan futbolcular için kapı açık. Giderse şaşırmayalım. Yolun açık olsun kardeşim!

Neyse, TRT de rahat beIN Sports da!
Yılan hikayesi sonunda bitti. Ya anlaşacaklar, ya da anlaşacaklardı, öyle oldu. Kulüpler tavuğu kesmek yerine ücretlerde yüzde 10 indirim yaparak yayıncı kuruluşa anlayış gösterip yumurta toplamaya devam edecekler. Yumurta altın mı, gümüş mü? Ona yöneticiler karar versin.
Anlaşma çok iyi oldu kanımca. TFF Başkanı Nihat Özdemir’i, Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman’ı ve beIN Sports yöneticilerini kutlarız.
Böyleceee... TRT de rahatlamış oluyor. Geçen hafta sevgili dostum Fatih Altaylı, elektriğin kilovatına yapılacak 1 kuruşluk zamla Süper Lig’i yayınlama görevini TRT’nin üstlenmesini önermişti. El insaf... Parlak anlaşmalar yapıp topluma caka satanların keyfi kaçınca TRT ezberine dönüyoruz. Hangi birine yetişsin TRT? Olimpiyat Oyunları.. Dünya Kupası.. UEFA eleme müsabakaları, atletizm, cimnastik, yüzme... Basketbol Dünya Kupası... Tüm güreş müsabakaları, voleybol turnuvaları.. TRT Spor hepsine yetişmeye çalışıyor, başarıyla hakkını veriyor.. Elindeki kadro değerine de (Mehmet Buğra Şahin ve arkadaşları) paha biçilemez. Kulüpler parayı batırsın, sonra gelsin TRT kurtarsın. Olmadı Fatih, hiç katılmıyorum.
beIN Sports’a dönersek. Pazarlık sürecinde yeni sezonla ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. Herkes merakta, kim ne yapacak bilinmiyor. Neyse orada da değerli arkadaşlar var. Toparlarlar... Hayırlı olsun!

Haberin Devamı

Mutlu, umutlu bayramlar
TC kimliğiyle hepimizin, her alanda “mutluluk, huzur ve güven” açığımız var. Umutlarımızı kaybetmeden, dayanışma duygularıyla bu açığı kapayabiliriz. Barış içinde mutlu bayramlar.