Süper Lig Bedeli çok ağır oldu

Bedeli çok ağır oldu

17.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

MHK, yeni sezon üst klasman listesini açıkladı. Geçen sezon Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Bülent Yıldırım, Çaykur Rize-Galatasaray karşılaşmasında Serkan Çınar yaptıkları hatalarla ağır eleştiri almıştı. Kurulun listeden çıkardığı her iki ismin de hakemlik kariyeri noktalandı.

Bedeli çok ağır oldu

Süper Lig’de geçen sezon oynanan Galatasaray-Beşiktaş ve Çaykur Rizespor-Galatasaray maçlarındaki yönetimleri nedeniyle ağır eleştiriler alan Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar “üst klasman hakem” listesinden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yaptıkları bariz hatalarla maçların sonuçlarına doğrudan etki ettikleri öne sürülen tecrübeli iki hakem, söz konusu müsabakalardan bu yana görev alamıyordu. Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu tarafından “kızağa” çekilen Yıldırım ve Çınar’ın kaderini ise Zekeriya Alp MHK’si çizdi. 

Kurulun dün açıklanan klasman listelerinde iki isme de yer verilmezken, prosedür gereği İl hakemliğine düşmeleri gerektiği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre Yıldırım ve Çınar hakemliği bıraktıklarını açıklayacak. İkili, MHK uygun görürse önümüzdeki sezondan itibaren gözlemcilik başvurusu yaptıkları takdirde değerlendirmeye alınacak.

Zekeriya Alp’in ilk MHK başkanlığı döneminde Bülent Yıldırım ile Fırat Aydınus, UEFA tarafından öngörülen atletik testleri geçemedikleri için FIFA listesinden çıkarılmışlardı. Bu kez yine Alp’in ikinci döneminde Bülent Yıldırım’ın hakemlik hayatı son buldu.

Haberin Devamı

Geçen sezonun 21. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında verdiği hatalı kararlarla büyük tepki çeken ve lig bitimine dek Süper Lig’de görev alamayan Ümit Öztürk’ün ise listedeki yerini koruması dikkat çekti. Ancak halen FIFA hakemi olan Ümit Öztürk’ün devre arasında kokartı alınacak ve yeni klasmanda da yer bulamayacak.