Fenerbahçe Dersini aldı!

Dersini aldı!

13.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe yönetimi, geçen sezon transfer döneminde yapılan hatayı bu kez tekrarlamadı, kamp dönemini verimli kullanmaya başladı.

Dersini aldı

SENAD OK

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, 2018-19 sezonu öncesinde hem teknik direktör hamlesinde hem de imzalarda belli bir zaman dilimini tutturamamış, bu da saha sonuçlarına olumsuz yansımıştı. Bu sezona direkt olarak Ersun Yanal’la başlayan takım, Muriç, Kruse, Altay, Emre Belözoğlu gibi isimleri yetiştirmeyi başardı.

Fenerbahçe yönetimi geçen sezon başında yapılan transfer hatalarına bu sene düşmüyor. Bunun en somut örneği transferlerin gerçekleşme tarihi olarak dikkat çekiyor. Geçen sene takımın son haftalara kadar küme düşme hattında olmasının temel sebebi planlamanın baştan sona yanlış yapılmasıydı. 

Teknik adam sürecinin ardından transferlerin büyük bölümü ağustos ayının sonunda bitmişti. Bunun yanı sıra yine takımdan ayrılan Josef de Souza ve Giuliano gibi isimlerin ayrılığı da lig başladıktan sonra olmuştu.Yeni bir teknik adam, sezon başladıktan sonra ayrılan iki isim ve yine transfer döneminin son günlerinde gerçekleşen transferlerin bedelini sarı-lacivertliler geçen sezon çok ağır ödedi. Yeni sezon ise kısıtlı mali imkanlara rağmen yönetim çok daha iyi performans gösterdi. 

Haberin Devamı

Takımın orta saha ve hücumdaki iskelet kadrosunu büyük ölçüde ilk kamp dönemi içinde Ersun Yanal’a teslim etti. Bu yakın zamanda çok fazla görülen bir durum değildi.  İki sezon arasında yapılan transfer tarihleri de bunun ispatı oldu. İşte iki dönem ve transfer tarihleri: 

GEÇEN SEZON

Teknik Direktör Phillip Cocu: 22 Haziran 2018,
Andre Ayew: 25 Temmuz 2018,
Islam Slimani: 12 Ağustos 2018,
Jailson: 30 Ağustos 2018,
Yassine Benzia: 31 Ağustos 2018

U SEZON
Teknik Direktör Ersun Yanal: 14 Aralık 2018,
Max Kruse: 28 Haziran 2019,
Vedat Muriç: 7 Temmuz 2019,
Emre Belözoğlu: Mayıs ayı içinde anlaşıldı ve Topuk Yaylası kampına katıldı,
Altay Bayındır: 9 Temmuz 2019.

 Kampa katıldılar 

Geçen yıl yapılan transferler sezonun en önemli dönemi olan ilk etap kamp çalışmalarına katılamamıştı.

Teknik direktör Phillip Cocu, İsviçre’deki çalışmalarda transferler olmadan çalıştı. Üzerine bir de sistemi kurduğu Giuliano ile Josef de Souza’yı kaybetti.

Haberin Devamı

Bu sezon ise çok farklı bir durum var. Takımın hücumdaki beyni olacak Max Kruse, Topuk Yaylası kampının tamamında vardı. Ardından kampın ortalarında Vedat Muriç, Altay Bayındır ve Emre Belözoğlu katıldı.  Bu isimler takımın orta saha ve hücumdaki yükünü sırtlayacağı için takıma erken katılmaları büyük önem taşıyor. Orta sahada merkeze ve stopere yapılacak iki takviye söz konusu olsa da transferin büyük bölümünün kampa yetişmesi Ersun Yanal’ın istediği en önemli konuydu.

Ersun Yanal şanslı

Transfer dönemindeki hızlı hamleler sonrası Ersun Yanal’ın şansı ortaya çıktı. Yanal, geçen sezon takımın başında olan meslektaşı Phillip Cocu’ya göre daha şanslı oldu. Yapılan hatalardan ders çıkaran yönetim 6 ay önceden yeni sezonki teknik adamı belirledi. Bugüne kadar da 5 önemli transfer yaparak takımın oyun karakterinin erken oluşması için zemin hazırladı.  

Sarı-lacivertli takım ve Ersun Yanal’ın bir diğer şansı da takımın Avrupa kupalarında yer almadan, sadece lig mücadelesi verecek olması.

Son hamle Rodrigues
Transferde aktif bir dönem geçiren Fenerbahçe’de listeye eklenen son isim Garry Rodrigues oldu. İstanbul’a da gelen Rodrigues, transfer listesindeki önemli hedeflerden bir tanesiydi. Tecrübeli futbolcunun transferi de kamp dönemine yetişti. 

Haberin Devamı

28 yaşındaki Garry Rodrigues ikinci etap kamp çalışmalarında yer alacak. 

Yazarlar