Skorer Trabzon'a yeni Demichelis!

Trabzon'a yeni Demichelis!

21.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Uzun boyu ile hava toplarında tam hakimiyet kuran Gaston Campi, güçlü yapısı ve top kullanma becerisiyle öne çıkıyor. Lider karakteri de bulunan 28 yaşındaki stoper, Arjantin’in eski yıldız futbolcularından Martin Demichelis’e benzetiliyor.

Trabzona yeni Demichelis

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Trabzonspor’un yoğun uğraşlar sonrasında kadrosuna kattığı Gaston Campi, bordo-mavili taraftarlarda heyecan yarattı. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun bizzat dahil olarak transferini noktaladığı tecrübeli futbolcuyu yakından takip eden iki gazeteci Arjantinli Alejandro Panfil ve Portekiz’den Mario Rui Mateus Milliyet’e anlattı.

La Nacion gazetesinden Panfil, 28 yaşındaki Arjantinli futbolcunun doğal bölgesinin stoper olmakla birlikte rahatlıkla ön libero da oynayabildiği bilgisini paylaşarak, “En önemli özelliği hava toplarındaki etkinliği. 1.93’lük boyuyla havadan geçit vermiyor. Güçlü ve rakip için caydırıcı özelliğe sahip bir savunmacı. Zamanında yaptığı müdahaleler ve çaldığı toplar dikkat çekicidir. Güçlü bir karaktere sahip olması nedeniyle oynadığı takımda lider özelliğiyle de öne çıkan birisi olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Sürpriz goller atar

Panfil şöyle devam etti: “Topu oyuna geriden sokmada ve atak başlatmada, teknik becerilerinin yanı sıra oyunu iyi okuma becerisinin de katkısını görüyor. Pas yüzdesi yüksek, süratli ve aynı zamanda topla ileri çıkmada, dripling konusunda iyi bir futbolcu. Geriden takım ataklarını başlatan isim olması sürpriz olmayacaktır. Özellikle duran toplarda ve yine özellikle kafayla skora katkı yapar. Oynadığı her takımda attığı goller bunun göstergesidir. Futbolcu olarak Martin Demichelis’i andırıyor.”

Chaves’in as ismi

Mateus son olarak Chaves’te forma giyen oyuncunun takıma kısa sürede önemli katkı sunduğunu belirterek “Ocakta gelmesinin ardından hemen ilk 11 oyuncusu oldu. Uzun boyu ve güçlü yapısıyla dikkat çekti. İyi pozisyon alan, basit oyunu tercih eden ve rakibe müdahaleden çekinmeyen bir isim. Sol ayağıyla isabetli uzun paslarını da Chaves’te sık sık izledik” ifadelerini kullandı.

Yazarlar