Mert Aydın

Mert Aydın

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Nihayet sezonun finalistleri belli oldu. Avrupa kupalarında bu dönemi başarıyla geçirenler artık tarihe yazıldı.
Şampiyonlar Ligi’nde Wembley’de oynanacak finalde Real Madrid ve Borussia Dortmund olacak. Real’in neredeyse bu kupayla özdeşleştiği düşünülürse bu duruma sürpriz diyemeyiz. Ama Borussia Dortmund öyle mi?
Almanya Ligi’nde Bayer Leverkusen şampiyon olurken, yarışın çok dışında kaldı Dortmund... Öyle 1997’de kazanan ve 2013’te finalde kaybeden Dortmund takımları gibi büyük yıldızlara sahip değiller. Düşünün, 2 yıl önce Almanya 2.Ligi’nde oynayan 31 yaşındaki Füllkrug en büyük gol ayakları. Çok eleştirilen ama çocukluğundan beri kulübe bağlı olan Edin Terzic de Şampiyonlar Ligi finalisti hocalara pek benzemiyor.
Açıkçası Dortmund’un ne Atletico’yu ne de PSG’yi geçmesi bekleniyordu. İkisi karşısında da savaş verdiler. Bazen direkler ve şans da yanlarında oldu. Ama talih cesurları sever.
Real Madrid ve Ancelotti bildiğiniz gibi. Dünya futbol tarihinin belki de en winner ikilisi buluştuğundan bu yana ortalık toz duman. Don Carlo, Ronaldo ve Benzema ile de başardı, Vinicius ve Joselu ile de başarıyor. Futbolda favori olmak her zaman avantaj değildir. Ama Real ve Ancelotti isimleri farklı.
UEFA’da sezonun flaş ekibi namağlup Bayer Leverkusen ile son yılların iyi sistem takımlarından Atalanta karşı karşıya gelecek. Güzel ve çekişmeli bir maç bekliyorum. Konferans Ligi’nde ise Olimpiakos, Atina’da Fiorentina ile oynayacak. Uzatma bekliyorum.