Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Lig’de 12 maç galibiyet yüzü göremedi. Son haftalarda toparlanan yeşil siyahlılar üst üste 3 karşılaşmayı kayıpsız geçti, puanını 30 yaptı.

Çok sevdiğim bir söz vardır, “Marifet iltifata tabidir” kısaca beceri ve başarılar ödüllendirilmelidir anlamında kullanılır. Cuma akşamı Akhisar Belediyespor ara transferde yaptığı takviyelerle dikkati çeken Konyaspor’u 3-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek aradaki puan farkını 9'a çıkardı ve en önemlisi rakibine adeta pozisyon vermeden futbolun bütün doğrularını yaparak kazandı ve alkışı hak etti.

Haberin Devamı

- Akhisar Belediyespor sahada ne yapmak istediğini bilen, taktik ve takım oyunu olarak oturmuş bir ekip görüntüsü verdi. İyi mücadele etti. Sahanın her yerinde topun arkasındaydı. En önemlisi maç boyunca yaptığı pres ile rakibine nefes aldırmadı.

- Kalede Lucas, yine güven verirken, sağada Lopes, solda Ömer Bayram

Alkışlar Akhisara
bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri ve defanstaki başarılarının yanında hücuma çıkmaları ve ilk golün Ömer Bayram’ın asistinden gelmesi takımın artılarıydı. Defans merkezinde tandem oynayan Caner ve Mustafa Yumlu pozisyon bilgileri ile toplara doğru müdahale edip rakibin etkili oyuncuları Jahovic ve Eto’o’ya şans tanımadılar. Yüksek kontsantrasyonları ile hatasız oynadılar.

- Orta alanda Soner takımın oyun aklıydı. Takımı yönetti. Erken sarı kart görmesine rağmen oyundan hiç kopmayan Sissokko ve Eray çok diri ve doğru oynadılar. İki yönlü oynadılar orta sahada güçlü savunmalarıylada öne çıktılar.

- Hücum hattından Seleznyov, Muğdat ve Larsson üçlüsü hızlı ve çabuk oynadılar. Seleznyov coşkusu ve yüreğiyle üst düzey bir futbol oynadı. Rakip defansa devamlı baskı yaptı. Bu oyununuda iki golle süsledi. Muğdat her zamanki gibi hızlı ve canlıydı. Rakip defansı yordu. Bursa maçından itibaren yazılarımda Larsson’un büyük bir gelişme içinde olduğunu belirtmiştim. Bu maçtada iyi oyunu artarak devam etti. Görev bölgesinde Ömer Bayram’la beraber alanını kapattı. Hücumda da rakip defansın içine adeta ok gibi girdi. Atılan 3 golünde ilk başlangıç noktası ondan geldi.

Haberin Devamı

Akhisarspor Maç boyunca taktik disiplininden kopmadı. Hızlı ve baskın oyun tarzı vardı. Üst düzeyde coşku ve harika bir temposu vardı. Elbette bunun sonucunda alınan galibiyet alkışı hak etti. Takımı fiziksel, mental ve taktiksel açıdan çok iyi hazırlayan Okan Hoca ve ekibide tebrikler.