Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Göztepe Bolu’da yağmurlu havanın oyun alanının şartlarının zorlaştırdığı bir zeminde sabırlı ve bilinçli bir oyun oynadı. Kaleci Günay’dan başlayan güçlü savunma anlayışı, tandem oynayan savunmanın ortasında kaya gibi duran takım arkadaşlarına ve seyircisine güven veren Emre Can ve Leo’nun soğukkanlı oyun tarzları ve arkaya oyuncu kaçırmamalarıyla hatasızdılar.

İki bek Tanju ve bu maçta büyük çıkış yapan Canberk, artan form grafikleriyle takıma pozitif katkıda bulundular. Göztepe’nin son haftalarda artan irade gücü, mücadele ruhu takımın düşünce yapısını pozitif yönde etkiledi. Gosso’nun Santosu iyi marka etmesi, sezgisi ve pozisyon bilgisine Segbefia’nın orta sahada doğru yer alması yaratıcılığı ve müthiş artan hırsı ilave edilince, başarının ana unsuru oldu. Ancak, hücum özelliği olan Tayfur, Halil, Jahovic ve Umut rakip defansın yapısını hamleleriyle bozdukları anlarda Göztepe iyidi.

Hücum ve orta saha blokları arasındaki dayanışmanın pozitif olması, Göztepe’nin başarısının anahtarıdır. Kısacası iki kenar oyuncusu Tayfur ve Halil’in defansif özellikleri artınca, Göztepe’nin oyununda sorun yoktu. Göztepe’nin çözemediği tek problem savunmadan topla çıkarken kaybedilen topların kalesinde yarattığı tehlikelerdi. İyi oyun felsefesi, taktik disiplini ilave hırs anlamındada çok pozitif olunca finale ulaştı. Her maç artan yüksek enerjisi kazanma hırsı, umarım Göztepe’nin finali kazanıp Süper Lige çıkmasına neden olacaktır.