Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Süper Lig’in yeni ekibi Göztepe’nin, 11 Ağustos’ta başlayacak ligde yaptığı transferler ve müthiş seyircisi ile heyecanla beklenen takımlardan biri olduğu gerçektir.

Bu yıl Süper Lig’in hikayesi çok güzel olacak. Senaryo nasıl yazılacak göreceğiz. Ancak, Göztepe’nin bu hikayede çok önemli rolü olacağına bütün kalbimle inanıyorum. Yeni teknik direktörü Tamer Tuna’nın, bu hafta verdiği demecin ana başlıklarını şöyle sıralayabilirim.

l Son yıllarda çıkıp düşen takımların neden kalıcı olmadıklarını araştırdım.

Haberin Devamı

l Yapılan transfer politikalarını inceledim, ne gibi hatalar olduğuna baktım.

l Takımların tamamı değişmiş, ligi bilmeyen oyuncular alınmış. Biz ise birbirleriyle oynamış ligi bilen oyunculara yöneldik. Aldığımız oyuncular hep iş performansı olan isimler.

l Göztepe’nin Süper Lig’de kalıcı olmasını sağlamak benim en büyük görev ve sorumluluğum.

***

Tamer Hoca, 3T metodunun gerekliliğini yerine getirmiş. Yani tespiti yapıp, teşhisi koymuş. Şimdi sıra tedavide. Ayrıca, Başkan Mehmet Sepil’in çok büyük desteği var. ‘İşbirliğimiz çok iyi gitti’ ifadesinin de bana göre altının çizilmesi gerekir.

***

Liderliğin tarifini Webster’s sözlüğü de “Önde ve ilerde giderek yolu gösterme, yeteneği yönlendirme kapasitesi” olarak tanımlamıştır. Bu tarif de, kişisel olarak hem inandığım ve saygı duyduğum doğru bir başkan profili sergileyen Mehmet Sepil’e aynen uymaktadır. Bizlerin görevi sadece eleştiride bulunmak değil. Doğru insanları ve modelleri de tanıtmak ve hakkını vermektir. Böyle bir başkan varsa, Göztepe’nin temelinde yenilikten korkmayan bir kültürde vardır.

Tamer Hoca hırslı, inançlı, coşkulu ve başarı isteyen bir teknik adam. Bu ideallerinin gerçekleşmesi için Göztepe onun adına büyük bir şans. Umarım o da yapacağı büyük atılımlar ve çalışma ile Göztepe’nin şansı olacaktır.

Böylece Göztepe’nin geleceği adına doğru politikalar ve planlama yapan bir başkan, hedefi olan genç bir teknik adam, bir de üç önemli faktör, zaman-sabır ve sadakat birleşince, doğru yapı ile herkesin özlediği Göztepe’nin oluşması ve hakettiği sonuçları alması hiç de sürpriz değildir.