Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Göztepe, seyircisinin müthiş desteği ile keyifli başladığı Fenerbahçe maçını aldığı 3 puanla mutlu bitirdi.

Göztepe’nin doğru bir oyun planı vardı. Savunma ile hücum arasındaki takım boyunu kısa tuttu. Rakip savunma arasında koşu alanları buldu ve bunları değerlendirdi.

Takım halinde sabırlı oynadılar. Pres yaptılar ve yine çok koştular.

Göztepe 90 dakika boyunca savunma ağırlıklı oyun kimliğini önemini bilerek oynarken, başarının anahtarının hücuma dayalı ve doğru bir futbol olduğunu gösterdi. Bunu yaparken takım olarak iyi organize oldu.

Haberin Devamı

Kaleci Beto güçlü, kararlı ve hatasızdı. Savunmasını orkestra şefi gibi yönetti.

Defansın merkesinzde Titi ile Reis sağlam ve sert oyunlarının yanında, maç boyunca dikkali oynadılar. Defans merkezini sağlam tuttular.

İki beki Gassama ve Traore maç boyunca hırsları ve enerjileri üst düzeydeydi. İki yönlü oynadılar. Ters kademelerde de başarılıyken sürekli hücum düşündüler. (Halil’in attığı golde Gassama’nın yaptığı orta sonra oldu)

Orta alanda başta Borges oyunu iyi okuması ve sahada doğru yer alması ile pas trafiğini yönetti. Orta alan ile hücüm arasında çok iyi köprü görevi yaptı. Alparslan oynadığı sürede mücadele gücü yüksekti. Poko oyuna girdikten sonra, orta alana yaratıcılık ve hız açısından büyük katkı yaptı.

İki kenar oyuncusu Yasin ve Halil sürekli içeri kat ettiler, beklerin önünü açtılar ve Fenerbahçe defansında dengenin bozulmasına neden oldular. Deniz ve Tayfun’da top rakipteyken rakibe devamlı baskı yaptılar. Göztepe’de her yerde yapılan bu baskılı oyun anlayışının ne kadar doğru ve başarı için şart olduğunu da bu maçta gördük.

Elbette bu maçın özelinde Halil’den bahsetmemek olmazdı. Attığı gol jeneriklikti, oynadığı oyun hırsı ve sürati de kendisini maçın yıldızı yaptı.

Göztepe ligin ilk iki maçında iyi oynamasına rağmen hak ettiği puanları alamamıştı. Fenerbahçe maçındaki galibiyetinin nedenleri motivasyon gücü ve en önemlisi coşkusuydu.

Bayram Hoca takımı doğru yönetti. Oyun içindeki taktiksel değişiklikleri doğru zamanda doğru müdehaleleri galibiyetin diğer önemli bir etkeniydi.