Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yazı Bodrum’da geçirirken, size de buradan havadis vermemek olmaz! Müdavimi olduğum yerlerin yanında yeni keşiflerimi de paylaşıyorum, tatilcilerin aklında bulunsun.
Müdavim: Bodrum’un ünlü Barlar Sokağı’nda açılan Müdavim’e her şeyiyle bayıldım. 1965’te 10 metrelik yelkenlisiyle dünyanın etrafında tam tur atan ilk Türk denizci olan Sadun Boro’nun evinde hizmet veriyor. Mekanın her köşesinde, eski zamanlarda halk kahramanı olarak görülen Boro’dan izler, ona ait eşyalar görüyor, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Yapılan tadilatla bina tam
Bodrum mimarisine uygun bir yapı haline getirilmiş. Kale ve deniz manzarasını bir arada büyülenerek izlediğiniz lokanta-meyhanenin kumsalı, terası, her bir katı ayrı keyifli.

BODRUM TAVSİYELERİ…

Bodrum’a özgü lezzetlerin Ege Mutfağı’yla harmanlandığı menüsü, gündüz ve gece için farklı... Ben akşam gittim ve yediğim her şeyin tadı damağımda kaldı. Büyüleyici manzara karşısında yapılacak uzun sohbetler, tadılacak harika yemekler için ideal bir yer... Sahibi Murat Oğan; Bodrum’a değer katan, kalitesi ve yerel dokusu olan daha fazla mekan açılmasını arzu ettiğini, kendi işletmesinin yiyecekleri ve yapısı itibariyle çevresine örnek olmasını istediğini anlattı. Burayı ben çok sevdim, eminim siz de seversiniz.
Mandalin/Sibel Tüzün: Bodrum’un bence en eğlenceli ve kaliteli gece mekanlarının başında geliyor Mandalin. Bu yaz ilk gidişim Sibel Tüzün’ün sahne aldığı geceydi ve her seferinde olduğu gibi yine harika vakit geçirdim. Tüzün’ü daha önce hiç canlı dinlememiştim, çok şey kaçırmışım; sesine, enerjisine, repertuvarına ve dinleyenleri hayran bırakan sahne performansına ağzım açık kaldı! Mandalin’in ses sisteminin canlı müzik yapılan bir çok kulübün aksine kusursuz olması da orayı tercih etmek için önemli bir sebep. Bir çok ünlü sanatçı sahneye çıkıyor, takipte kalın derim.
Reana: Gündoğan sahilinde bulunan Reana Balık Restoranı’nın değişmez bir müdavimiyim. Mezeleri, balıkları, tatlıları çok çeşitli ve lezzetli. Bu yaz bir de Gölköy’de Reana Beach&Bar’ı açtılar. Bembeyaz dekorasyonuyla Mikonos plajlarında gibi hissediyorsunuz kendinizi. Akşamüstleri Aşkın Arsunan ve Ayşe Sicimoğlu gibi değerli isimlerin canlı performansları eşliğinde günü batırma şansı da cabası... Reana’nın her iki mekanını da görmenizi tavsiye ederim, Bodrum favorilerimin başında geliyorlar.

BODRUM TAVSİYELERİ…


Midyeci Şehmuz Usta: Yine Gündoğan sahilindeki midye ve balık restoranı vazgeçilmezlerimden. Burayı hâlâ bilmeyenler olduğunu duyunca şaşırıyorum valla. Geçenlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da ailesiyle oradaydı. Şehmuz Usta; midyelerinin özel olarak yetiştirildiğini ve kimsenin zehirlenme ihtimalinin asla olamayacağını söylüyor. Midyeyi benim gibi çok seven ama zehirlenmekten korkanlar için de burası bir numara!
Edition Hotel: Mert Vidinli’yle Ceylan Çapa’nın ev sahipliği yaptığı bir davet için gittim. Yemekleri de, beyaz kumlu plajı da çok güzel. Odaları görmedim ama kalanlar çok beğeniyor, kalınmasa bile görülmeye değer. Oradan denize illa girmek lazım!