Ankara AFAD’DAN İŞİTME ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET

AFAD’DAN İŞİTME ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET

05.09.2015 - 11:37 | Son Güncellenme:

.

AFAD’DAN İŞİTME ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET

AFAD Başkanı Fuat Oktay, Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği üyelerini ve işitme engellileri kabul etti.
AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay Tomurcuk, İşitme Engelliler Derneği üyelerini ve işitme engellileri kabul etti. Ankara Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili, AB DATA Danışmanlık Başkanı Ali Çakmak, Dr. Mehmet Bozkuş ve işitme engelli yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleşen ziyarette işitme engellilerin acil bir afet durumunda karşılaştığı zorluklar gündeme geldi. Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili, 10 milyonluk işitme engelliler ailesinin acil durum ve felaketlerde karşılaştıkları zorluklara karşı AFAD ile birlikte proje gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Bilgili, sözlerine şöyle devam etti:
"Ülkemizde 3 milyon işitme engelli ve ailelerini hesaba katarsak 10 milyonu aşkın işitme engelli toplumu var. Bu kitle Allah korusun başımıza gelecek herhangi bir felakette bizlerden çok daha zor durumda olacaktır. Bu bağlamda AFAD’ın desteği ile 81 ilde gerçekleştireceğimiz acil durum eğitimi ile hem kendi hayatlarını hem de yakınlarının hayatlarını kurtarabileceklerdir. Bu bağlamda Tomurcuk Derneği olarak tüm bilgi birikim ve takımımızla hazırız."
Konu ile ilgili AFAD’ın engellilerle ilgili bir projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirten Oktay, "Yaşanacak herhangi bir felakette afetlerde sıfırıncı dakikaya hazırlanmakla beraber, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında (TAMP) kimin ne yapacağı ve müdahalenin nasıl bir organizasyon içinde yapılacağı şimdiden belirlenmiş durumda. Bu kapsamda dünyada da bu denli geniş çerçeve ilk örneğini oluşturduğumuz çalışmamızda engelli vatandaşlarımız için de bir hazırlık çalışması içerisindeyiz. Bu bağlamda onların olası bir felakette neler yapabileceklerine dair bir eğitim programının hazırlıklarını Tomurcuk Derneği ile ortaklaşa planlayıp hayata geçirebiliriz. Bu anlamda AFAD olarak her türlü desteği sağlayabiliriz. Umarım yapılacak bu işbirliği sonucunda ülkemizin başına gelebilecek olası felaketleri engelli ve engelsiz vatandaşlarımızla beraber en az hasar ile atlatırız" dedi.
2 saat süren ziyarette AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’a Tomurcuk Derneği ve afet durumunda yapılacak eğitim hazırlıklarının kapsamı ile ilgili sunum yapıldı. (EY-ÖZ-Y)