Gündem Ana kampların hepsi vuruldu

Ana kampların hepsi vuruldu

26.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK kamplarına yönelik Türk savaş uçakları tarafından önceki gün ve dün yapılan yoğun hava saldırılarının, bölgeye yapılan en kapsamlı saldırı olduğu ve 300 kilometrelik bir alanı kapsadığı bildirildi.

Ana kampların  hepsi vuruldu

Saldırıya hedef olan kampların, PKK’nın ana karargah olarak kullandığı, askeri, eğitim ve lojistik faaliyetlerin merkezi olduğu öğrenildi. Saldırı haberini önceden alan örgüt, araziye yayılırken kamplarda daha çok yapıların büyük oranda tahrip olduğu kaydedildi. Bombalama sırasında kamplara yakın köylerin etkilendiği ve altı sivilin de yaralandığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Sabaha kadar sürdü

Çözüm süreci nedeniyle Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik üç yıldan bu yana hava harekâtı durdurulmuştu. Hava harekâtları ile PKK’nın, “medya savunma alanları” olarak ifade ettiği Şırnak’ın Uludere ilçesinin karşısındaki Behdinan bölgesine bağlı Haftanin, örgütün askeri merkezi Zap, Metina, Gare, Avaşin, Basyan, Soraün bölgesinde ise İran sınır hattındaki Hakurk, Kalatuka ve yönetim merkezi Kandil’deki örgüt hedefleri etkili vuruldu. Önceki gece 22.55’te başlayan hava operasyonları, dün sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Sabah da PKK’lıların faaliyet gösterdiği alanlarda insansız hava araçları tarafından keşif uçuşları yapıldı.

Havan ve obüs

Kuzey Irak kaynaklı Roj News ajansı, hava harekâtlarının durduğu saatlerde sınır hattı üzerindeki askeri üslerden bölgeye yönelik yoğun havan ve obüs saldırıları gerçekleştirildiğini duyurdu. Zap ve Avaşin bölgesine yönelik etkili havan ve obüs atışlarının sabaha kadar sürdüğü belirtildi. Bölgeyi yöneten güçlerden biri olan KYB yönetimi, saldırıyı kınarken bombardımanlara son verilmesini istedi. Roj News’e konuşan KYB Sözcüsü İmad Ahmed, “PKK kamplarına gerçekleştirilmekte olan hava saldırıları derhal durdurulmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada dün HPG’den yapılan açıklamada, Kuzey Irak’taki bombardımanda HPG Komuta Konseyi üyesi Şervan Önder Aslan’ın öldüğü, üç PKK militanının da yaralandığı belirtildi.